Σχολεία: Γιατί θα ανοίξουν και οι τρεις τάξεις του Λυκείου συγχρόνως;

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Την ώρα που συνεδριάζει η επιτροπή των λοιμωξιολόγων προκειμένου να εξετάσει τα επιδημιολογικά δεδομένα για την επαναλειτουργία των σχολείων, η υφυπουργός Παιδείας κ. Ζέττα Μακρή άνοιξε τα χαρτιά της για το σχεδιασμό του υπουργείου.

"Είμαστε έτοιμοι να επανέλθουμε στη δια ζώσης εκπαίδευση. Προτεραιότητά μας είναι τα λύκεια, μετά τα γυμνάσια και αργότερα τα δημοτικά. Το άνοιγμα των σχολείων θα γίνει σταδιακά, καθώς τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν μάς δίνουν τη δυνατότητα αυτή" τόνισε αρχικά στην ΕΡΤ.

Αναφορικά με το άνοιγμα μόνο για τη Γ’ Λυκείου η κ. Μακρή επεσήμανε ότι αποτελεί πρόβλημα καθώς οι καθηγητές δεν μπορούν να κάνουν τηλεκπαίδευση σε συνδυασμό με τη δια ζώσης εκπαίδευση, γι’ αυτό και γίνεται συζήτηση για άνοιγμα και των τριών τάξεων Λυκείου.

Πάντως το πρόβλημα που έθεσε η υφυπουργός, εγείρει ερωτήματα, καθώς οι εκπαιδευτικοί θα μπορούσαν να είναι στο σχολείο και από εκεί, είτε να παραδίδουν μαθήματα δια ζώσης, είτε μέσω τηλεκπαίδευσης.

Η υφυπουργός αναφέρθηκε και στα self tests, λέγοντας πως θα υπάρχουν αναλυτικές οδηγίες στα ελληνικά, αλλά και σχετικά βίντεο για τη σωστή χρήση τους, ενώ θα δοθεί και ένα διάστημα ανοχής και προσαρμοστικότητας.

"Την αστοχία δεν μπορούμε να την αποκλείσουμε, ελπίζουμε να είναι περιορισμένη", είπε η κ. Μάκρη και πρόσθεσε ότι "τα μέτρα που η εκπαιδευτική κοινότητα υιοθέτησε θα ισχύσουν και τώρα. Θα υπάρχει μία πειθώ και μία ανοχή που δεν θα οδηγήσει όμως στην άρνηση της διαδικασίας. Όπως έχει ανακοινωθεί και από τον κ. Κοντοζαμάνη όποιο παιδί δεν κάνει το τεστ δεν θα συμμετέχει στην δια ζώσης διδασκαλία, ούτε θα συμμετέχει στην τηλεκπαίδευση. Εξαίρεση θα αποτελούν τα παιδιά που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα υγείας και δεν δύναται η διαζώσης παρακολούθηση των μαθημάτων" κατέληξε.

Ακολουθήστε το All4mama.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο φρέσκα νέα που αφορούν εμάς και τα παιδιά μας.