Samantha Cristoforetti: Στο Διάστημα μαζί με την Barbie της – Γίνεται έμπνευση για τα νεαρά κορίτσια

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Παγκόσμια Εβδομάδα Διαστήματος: Η πρώτη Ευρωπαία γυναίκα επικεφαλής του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού, Samantha Cristoforetti, εμφανίζεται από το διάστημα παρέα με την Barbie της για να εμπνεύσει τα νέα κορίτσια να ακολουθήσουν καριέρα στις θετικές επιστήμες.

Η αστροναύτης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA) απαντά σε ερωτήσεις παιδιών από όλη την Ευρώπη, τα οποία επιλέχθηκαν από τον φιλανθρωπικό οργανισμό Inspiring Girls.


Ακολουθούν πλάνα και φωτογραφίες της Samantha Cristoforetti και της Barbie της σε ένα ταξίδι με μηδενική βαρύτητα από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Samantha Cristoforetti: Στο Διάστημα μαζί με την Barbie της – Γίνεται έμπνευση για τα νεαρά κορίτσια

● Η αποστολή «Minerva» της Samantha Cristoforetti προβάλλει τη συνεργασία της Barbie με τον Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA) που έχει ως στόχο να ενθαρρύνει τα κορίτσια να γίνουν η επόμενη γενιά αστροναυτών, μηχανικών και επιστημόνων του διαστήματος.

● Η αστροναύτης του ESA και η κούκλα της εκτοξευθήκαν με το διαστημόπλοιο Crew Dragon από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) τον Απρίλιο του 2022 και πρόκειται να προσεδαφιστούν πίσω στη γη σύντομα.

● Το εκπληκτικό βίντεο της Samantha με την κούκλα της σε μηδενική βαρύτητα από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) παρουσιάζεται σήμερα με αφορμή την Παγκόσμια Εβδομάδα Διαστήματος και ενόψει της Διεθνής Ημέρας Κοριτσιών.

● Η Samantha απαντά στις ερωτήσεις παιδιών στο διάστημα σε 4 διαφορετικές γλώσσες, οι οποίες έγιναν από κορίτσια που συμμετείχαν στο πρόγραμμα του Φιλανθρωπικού Οργανισμού Inspiring Girls International.

4 Οκτωβρίου 2022, Διεθνής Διαστημικός Σταθμός, Παγκόσμια Εβδομάδα Διαστήματος – Η αστροναύτης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA) και η πρώτη Ευρωπαία γυναίκα επικεφαλής του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ISS), Samantha Cristoforetti, εμφανίζεται με την Barbie της στον ISS, ως μέρος της κοινής αποστολής της Barbie και του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA) να εμπνευστούν τα κορίτσια να ακολουθήσουν καριέρες στις Επιστήμες της Τεχνολογίας, της Μηχανικής και των Μαθηματικών.

Όταν η Ιταλίδα αστροναύτης έφυγε για τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, τον Απρίλιο μαζί με την υπόλοιπη αποστολή, πήρε μαζί της την «Samantha», τη δική της Barbie, και εκτοξεύθηκε από τη Γη με το διαστημόπλοιο SpaceX Crew Dragon. Παρά την απαιτητική αποστολή με επιστημονικά πειράματα και επισκευές που την ανέδειξαν ως την πρώτη γυναίκα αστροναύτη του ESA που πραγματοποίησε «διαστημικό περίπατο» (ή EVA) –καθώς και την πρώτη Ευρωπαία γυναίκα επικεφαλής του
Embargo: 4th October 2022 Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού– η Samantha «ξέκλεψε» χρόνο και απάντησε σε ερωτήσεις κοριτσιών σχετικά με το διάστημα, παρέα με την Barbie της.

Ο Josef Aschbacher, Γενικός Διευθυντής ESA, τόνισε: «Η αστροναύτης του ESA Samantha Cristoforetti έχει μια υπέροχη αποστολή, δημιουργεί επιτεύγματα για την Επιστήμη, τη Μηχανική και την Εκπαίδευση. Αυτό συνδράμει στην ανάπτυξη των μελλοντικών αποστολών μας στο ηλιακό σύστημα. Όπως για όλους τους αστροναύτες του ESA, είμαι πολύ περήφανος για τα επιτεύγματά της και, όταν αυτά υπογραμμίζουν ότι οι γυναίκες και οι άνδρες έχουν ισότιμο ρόλο στην εξερεύνηση του διαστήματος, αυτό αποτελεί μια ακόμη θετική πτυχή της αποστολής Minerva του ESA».

Samantha Cristoforetti: Στο Διάστημα μαζί με την Barbie της – Γίνεται έμπνευση για τα νεαρά κορίτσια

Πέντε παιδιά από όλη την Ευρώπη επιλέχθηκαν για να παραθέσουν τις ερωτήσεις τους στη διάσημη πολύγλωσση αστροναύτη μέσω του Inspiring Girls, ενός διεθνούς φιλανθρωπικού οργανισμού που ιδρύθηκε από τη Miriam González Durántez και συνδέει κορίτσια με γυναίκες πρότυπα και συνεργάζεται με το Barbie Dream Gap Project. Οι ερωτήσεις μαγνητοσκοπήθηκαν από κορίτσια που ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, την Ισπανία, την Ελβετία και την Ιταλία, την πατρίδα της Samantha τα οποία δημιούργησαν μέρος θεματικού διαστημικού εργαστηρίου που λειτουργούν μαζί η Barbie και ο οργανισμός Inspiring Girls.

Η Miriam González Durántez αναφέρει: «Στον οργανισμό Inspiring Girls International, συνδέουμε τα κορίτσια με γυναίκες πρότυπα, με στόχο να τους δείξουμε όλες τις ευκαιρίες που έχουν στη ζωή τους και να ενδυναμώσουμε να εκπληρώσουν τα όνειρά τους. Είμαστε περήφανοι και ενθουσιασμένοι που δίνουμε στα κορίτσια αυτή τη φανταστική ευκαιρία να κάνουν απευθείας ερωτήσεις στη Samantha Cristoforetti σχετικά με το ρόλο της στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Αυτή η συνεργασία θα εμπνεύσει και θα βοηθήσει τα κορίτσια να ανακαλύψουν νέες ευκαιρίες, να εξετάσουν μια καριέρα στις STEM Επιστήμες και να έχουν φιλοδοξίες για το μέλλον».

Η Barbie έχει μακροχρόνια συνεργασία με τον ESA, εμπνέοντας όλα τα κορίτσια του κόσμου να διακρίνουν στον τομέα Επιστημών STEM μια πιθανή καριέρα. Η Barbie τίμησε για πρώτη φορά την Samantha Cristoforetti με μοναδική κούκλα τον Μάρτιο του 2019 και στη συνέχεια τον Οκτώβριο του 2021 διατέθηκε στην αγορά μια έκδοση της κούκλας ώστε οι θαυμαστές της να έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν τη δική τους κούκλα Samantha Cristoforetti. Μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις διατέθηκε στην υποστήριξη της φιλανθρωπικής οργάνωσης Women in Aerospace Europe.

Η Lisa McKnight, EVP & Global Head of Barbie, δήλωσε: «Ο σκοπός της Barbie να υπενθυμίζει στα κορίτσια ότι μπορούν να γίνουν ό,τι ονειρεύονται πρεσβεύει κάθε ενέργεια που κάνουμε και συμπεριλαμβάνεται η αφοσίωσή μας να εξαλείψουμε το Dream Gap. Μέσα από τη συνεργασία μας με την Samantha Cristoforetti, τον ESA και τον οργανισμό Inspiring Girls, μπορούμε να απευθυνθούμε στα κορίτσια και να κεντρίσουμε το ενδιαφέρον τους να κυνηγήσουν μια καριέρα στις STEM Επιστήμες όταν μεγαλώσουν, ισοσταθμίζοντας τους όρους παιχνιδιού για τα κορίτσια σε όλον τον κόσμο».

Η αεροπόρος, μηχανικός και αστροναύτης Samantha αφού ολοκληρωθεί η αποστολή Minerva θα ξεκινήσει σύντομα την προσεδάφιση στη Γη. Μόλις επιστρέψει, η κούκλα Barbie που τη συνόδευσε σε αυτό το διαστημικό ταξίδι, θα παρουσιαστεί στα κεντρικά γραφεία του ESA. Παράλληλα, θα κυκλοφορήσει ένα ειδικό επεισόδιο Barbie Vlogger στο δημοφιλές κανάλι της Barbie στο YouTube, προσεγγίζοντας και άλλους θαυμαστές σε όλο τον κόσμο, προβάλλοντας περισσότερες πληροφορίες για τις επιστήμες STEM.

Έρευνες δείχνουν ότι ξεκινώντας από την ηλικία των πέντε, πολλά κορίτσια αρχίζουν να αναπτύσσουν την πεποίθηση ότι δεν είναι τόσο έξυπνα και ικανά όσο τα αγόρια. Σταματούν να πιστεύουν ότι το φύλο τους μπορεί να γίνει ό,τι ονειρεύεται. Αυτό το φαινόμενο ονομάζεται «Dream Gap» και θέλοντας να το εξαλείψει, η Barbie ξεκίνησε το Dream Gap Project το 2018 – μια παγκόσμια πρωτοβουλία που παρέχει στα κορίτσια τους πόρους και την υποστήριξη που χρειάζονται για να συνεχίσουν να πιστεύουν στον εαυτό τους.

Η κούκλα Barbie της Samantha Cristoforetti αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA) με σκοπό την ενίσχυση του ενδιαφέροντος των παιδιών για την επιστήμη του διαστήματος. Ο ESA δεν συμμετέχει στην κατασκευή και στο εμπορικό σήμα του προϊόντος. Ούτε ο ESA, ούτε η αστροναύτης έχουν δικαιώματα από τις πωλήσεις του προϊόντος.

Το ταξίδι της Samantha στο διάστημα μαζί με την κούκλα της είναι το δεύτερο στο οποίο συμμετέχει μια κούκλα Barbie στον ISS. Τον Μάρτιο του 2022, σε συνεργασία με το Εθνικό Εργαστήριο ISS στο Mission DreamStar, η Mattel έστειλε δύο Barbie κούκλες στο διάστημα. Οι κούκλες συμμετείχαν σε μια ξενάγηση στον ISS, η οποία παρουσίαζε τον θόλο, τη μονάδα παρατήρησης του ISS, τον κήπο Veggie και το Εργαστήριο Κατάψυξης Minus Eighty-Degree (Melfi), μαζί με μια εισαγωγή στα ρομπότ ελεύθερης πτήσης του ISS, τους Astrobees.

Η πρώτη Barbie αστροναύτης εμφανίστηκε το 1965. Η Barbie ήταν αστροφυσικός, διαστημικός επιστήμονας και αστροναύτης, και έχει δημιουργήσει κούκλες που μοιάζουν με γυναίκες πρότυπα της πραγματικής ζωής, όπως οι αστροναύτες Sally Ride από τις ΗΠΑ, Anna Kikina από τη Ρωσία και η Samantha Cristoforetti του ESA.

Σχετικά με την Mattel

Η Mattel είναι μια κορυφαία εταιρεία παιδικής ψυχαγωγίας στον κόσμο που ειδικεύεται στο σχεδιασμό και την παραγωγή ποιοτικών παιχνιδιών και καταναλωτικών προϊόντων. Δημιουργούμε καινοτόμα προϊόντα και εμπειρίες που εμπνέουν, διασκεδάζουν και αναπτύσσουν τα παιδιά μέσα από το παιχνίδι. Προσελκύουμε τους καταναλωτές μας μέσα από το χαρτοφυλάκιο εμβληματικών franchise, όπως Barbie®, Hot Wheels®, American Girl®, Fisher-Price®, Thomas & FriendsTM, UNO®, Mega®, καθώς και άλλες δημοφιλείς μάρκες που είτε έχουμε στην κατοχή μας είτε αδειοδοτούμε σε συνεργασία με παγκόσμιες εταιρείες ψυχαγωγίας. Ο κατάλογός μας περιλαμβάνει υλικό ταινιών και τηλεόρασης, ηλεκτρονικά παιχνίδια, μουσική και ζωντανές εκδηλώσεις. Επιχειρούμε σε 35 τοποθεσίες και πωλούμε προϊόντα σε περισσότερες από 150 χώρες σε συνεργασία με τις κορυφαίες εταιρείες λιανικής και τεχνολογίας παγκοσμίως. Από την ίδρυσή της το 1945, η Mattel είναι υπερήφανη που αποτελεί έμπιστο συνεργάτη στην εξερεύνηση του θαύματος της παιδικής ηλικίας και στην ενδυνάμωση των παιδιών, ώστε να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους. Επισκεφθείτε μας ηλεκτρονικά στο www.mattel.com.

Σχετικά με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA)

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA) είναι η πύλη της Ευρώπης στο διάστημα. Η αποστολή του είναι να διαμορφώσει την ανάπτυξη της διαστημικής ικανότητας της Ευρώπης και να διασφαλίσει ότι οι επενδύσεις στο διάστημα συνεχίζουν να αποφέρουν οφέλη στους πολίτες της Ευρώπης και του κόσμου. Ο ESA είναι ένας διεθνής οργανισμός με 22 κράτη μέλη. Συντονίζοντας τους οικονομικούς και πνευματικούς πόρους των μελών του, μπορεί να αναλάβει προγράμματα και

δραστηριότητες πολύ πέρα από το πεδίο κάθε ευρωπαϊκής χώρας. Για πάνω από σχεδόν 50 χρόνια, οι αποστολές της ESA έχουν εξερευνήσει τη Σελήνη, τον Άρη και τον Κρόνο, προσγειώθηκαν σε έναν κομήτη, βρήκαν πλανήτες γύρω από άλλους ήλιους και εξέτασαν το σύμπαν μας μέχρι το τέλος του Big Bang (Μεγάλης Έκρηξης). Ταυτόχρονα, η ESA συμβάλλει ενεργά στην κατανόηση του πλανήτη μας και της κλιματικής αλλαγής αναπτύσσοντας και εκτοξεύοντας τον πιο ολοκληρωμένο στόλο δορυφόρων παρατήρησης της Γης, βοηθώντας τους επιστήμονες του κόσμου να κάνουν ακριβή μοντέλα και προστατεύοντας τους πολίτες.