Ρούλα Πισπιρίγκου: Πήρε προθεσμία να απολογηθεί τη Δευτέρα - «Φόνισσα, ομολόγησε!» της φώναζε ο κόσμος

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι έλαβε η 33χρονη μητέρα Ρούλα Πισπιρίγκου που κατηγορείται για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης Τζωρτζίνας. Η κατηγορούμενη, που μεταφέρθηκε με πρωτοφανή αστυνομικά μέτρα, εμφανίσθηκε χωρίς δικηγόρο και ως εκ τούτου η ανακρίτρια διόρισε συνήγορό της από τη λίστα δικηγόρων του ΔΣΑ.

Η 33χρονη μεταφέρθηκε και πάλι με ισχυρότατη αστυνομική δύναμη από το ανακριτικό γραφείο στα αυτοκίνητα της αστυνομίας που περίμεναν με αναμμένες μηχανές για να την μεταφέρουν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση όπου και θα κρατηθεί μέχρι την απολογία της


«Φόνισσα, ομολόγησε!» της φώναζε ο κόσμος

Η Ρούλα Πισπιρίγκου, που συνοδευόταν από ισχυρή αστυνομική δύναμη και αφορούσε αλεξίσφαιρο, κουκούλα, ενώ είχε δεμένα τα χέρια της με χειροπέδες πισθάγκωνα, προστατεύθηκε από τους αστυνομικούς με ασπίδες. Κόσμος που ήταν συγκεντρωμένος εξύβρισε την κατηγορούμενη. «Φόνισσα» της φώναζαν, ενώ κάποιοι άλλοι της είπαν «λιθοβολισμό μέχρι τέλους, ομολόγησε για να λυτρωθείς, σκύλα».  

Η κατηγορουμένη που είναι αντιμέτωπη με βαρύτατο και εξαιρετικά αναλυτικό κατηγορητήριο, καλείται να δώσει τη δική της εκδοχή σε όσα της καταλογίζονται βάσει της ενδελεχούς έρευνας του Τμήματος Ανθρωποκτονιών. Όπως αναφέρουν μάλιστα δικαστικές πηγές η υπόθεση του θανάτου του παιδιού δείχνει "απολύτως δεμένη" με ισχυρά στοιχεία που συνδέουν ευθέως τη μητέρα με τον θάνατο της Τζωρτζίνας που δέχθηκε θανατηφόρα δόση ή δόσεις συγκεκριμένης φαρμακευτικής ουσίας, η οποία δεν κυκλοφορεί ελεύθερα στο εμπόριο.

Παραιτήθηκε ο δικηγόρος της Απόστολος Λύτρας

Από χθες το απόγευμα όταν μεταφέρθηκε από την Πάτρα στη ΓΑΔΑ, τη Ρούλα Πισπιρίγκου δεν έχει επισκεφτεί ούτε ο συνήγορός της, Απόστολος Λύτρας.

Ο γνωστός δικηγόρος είχε αναλάβει την υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου στις αρχές Μαρτίου αλλά μετά τα όσα έγιναν τις τελευταίες ώρες, παραιτήθηκε και αυτό αναμένεται να το ανακοινώσει με γραπτή του δήλωση τις επόμενες ώρες.

Η επιστολή παραίτησης του Απόστολου Λύτρα:

«Ανέλαβα την νομική εκπροσώπηση αμφοτέρων των γονέων, με σκοπό και εντολή απο την οικογένεια να βοηθήσω τόσο τους ίδιους όσο και τις Αρχές στο στάδιο διερεύνησης των θανάτων των τριών παιδιών και να τους παρέχω στο πλαίσιο αυτό νομικές υπηρεσίες.

Δεν θα αναλάβω, οπως έχω ήδη ενημερώσει τους γονεις, την υπεράσπιση της μητέρας σε βάρος της οποίας ασκήθηκε ποινική δίωξη. Σε κάθε περίπτωση, κάθε κατηγορούμενος έχει το δικαίωμα εκπροσώπησης από συνήγορο. Ο δε σεβασμός στο τεκμήριο αθωότητας είναι όχι μόνον δικαίωμα του κάθε κατηγορουμένου αλλά και δείγμα νομικού πολιτισμού.

Αποστολος Λυτρας»

Είχε συνεργούς;

Είχε συνεργούς η 33χρονη Πισπιριγκου; Στο κάδρο των ερευνων είναι δυο άτομα που εξετάζεται αν γνώριζαν κάτι και αναμένεται τις επόμενες ημέρες να κληθούν για κατάθεση. Για την ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία στην μητέρα των τριών παιδιών μίλησε στον Σκάι ο πρόεδρος Αστυνομικών ΝΑ Αττικής, Γ. Καλλιακμάνης, ο οποίος επισήμανε ότι η αστυνομία ψάχνει τυχόν εμπλοκή άλλων προσώπων.

Η ζωγραφιά της Τζωρτζίνας με τα «σήματα κινδύνου» βοήθησε τους αστυνομικούς