"Είμαι η πριγκίπισσα Βεατρίκη και είμαι τυχερή που γεννήθηκα με δυσλεξία" (video)

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Η δυσλεξία ήταν ένα είδος "ταμπού" για κάποιους γονείς τα προηγούμενα χρόνια, και αρνούνταν ότι τα παιδιά τους είχαν αυτό το θέμα. Η πριγκίπισσα Βεατρίκη της Υόρκης ενθαρρύνει τα παιδιά με δυσλεξία να την αποδεχθούν, καθώς και η ίδια έχει αυτό το σύνδρομο και τελικά αισθάνεται τυχερή.

Η κόρη του πρίγκιπα Ανδρέα του Ηνωμένου Βασιλείου και της Σάρα Φέργκιουσον με την ανάγνωση βιβλίου, με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, θέλει να βοηθήσει στην ενίσχυση της αυτοπεποίθησης των παιδιών και να ενθαρρύνει τη «δυσλεκτική υπερδύναμη» τους.


Η Βεατρίκη, η οποία μεγάλωσε επίσης με δυσλεξία, ανέγνωσε το βιβλίο Xtraordinary People (Εξαιρετικοί Άνθρωποι) που γράφτηκε από την ιδρύτρια του Made by Dyslexia, Κέιτ Γκριγκς. Η πριγκίπισσα Βεατρίκη είναι πρέσβειρα της οργάνωσης με επικεφαλής επιτυχημένες στον τομέα τους προσωπικότητες με δυσλεξία που βοηθούν τον κόσμο να κατανοήσει, να εκτιμήσει και να υποστηρίξει τη μαθησιακή δυσκολία.

«Αυτό που ίσως δεν γνωρίζετε για μένα είναι ότι είμαι "Made by Dyslexia", κάτι που ήταν ένας αγώνας όταν ήμουν στο σχολείο » αναφέρει στο βίντεο.

«Αλλά τώρα, χάρη σε όλη την εξάσκηση και την πολλή υποστήριξη, αισθάνομαι τόσο τυχερή και συνεργάζομαι με κάποιους απίστευτους οργανισμούς που είναι εκεί για να σας στηρίξουν στο ταξίδι σας για να μάθετε ποια είναι η υπερδύναμη σας» τονίζει.

«Λέμε ότι αυτό είναι που μας κάνει Εξαιρετικούς. Βλέπετε, όταν είστε δυσλεξικοί, σκέφτεστε λίγο διαφορετικά από τους ανθρώπους που δεν είναι δυσλεξικοί. Αυτός ο ιδιαίτερος τρόπος σκέψης μας κάνει πολύ καλούς σε όλα τα πράγματα» επισημαίνει.

Αναφέρεται επίσης στις δυσκολίες της με τη δυσλεξία στο παρελθόν και κοινοποιεί άλλα βίντεο της οργάνωσης Made by Dyslexia, στα οποία μιλά για το πώς ήταν στο σχολείο, όταν φαινόταν ότι οι φίλοι της ήταν «τόσο μπροστά».