Πουρές από φακές και γλυκοπατάτα

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Νόστιμες φακές

Πουρές από φακές και γλυκοπατάτα


Υλικά

1/2 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

100 γρ καρότο σε κομμάτια

15 γρ σέλερι

1 κουταλιά σπορέλαιο

50 γρ κόκκινες φακές

200 γρ γλυκοπατάτα καθαρισμένη και ψιλοκομμένη

400 ml ζωμός λαχανικών ή κοτόπουλου ή νερό

Διαδικασία

Σωτάρετε στο σπορέλαιο το κρεμμύδι, το κσρότο και το σέλερι, για 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε τις φακές και τη γλυκοπατάτα και αδειάστε πάνω τους τον ζωμό ή το νερό. Όταν αρχίσουν να βράζουν, χαμηλώστε τη θερμοκρασία και αφήστε να μαγειρευτούν για 20 λεπτά. Πολτοποιήστε τα στο μπλέντερ.