Πουρές από φακές και γλυκοπατάτα
Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση
Νόστιμες φακές
Υλικά
1/2 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
100 γρ καρότο σε κομμάτια
15 γρ σέλερι
1 κουταλιά σπορέλαιο
50 γρ κόκκινες φακές
200 γρ γλυκοπατάτα καθαρισμένη και ψιλοκομμένη
400 ml ζωμός λαχανικών ή κοτόπουλου ή νερό
Διαδικασία
Σωτάρετε στο σπορέλαιο το κρεμμύδι, το κσρότο και το σέλερι, για 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε τις φακές και τη γλυκοπατάτα και αδειάστε πάνω τους τον ζωμό ή το νερό. Όταν αρχίσουν να βράζουν, χαμηλώστε τη θερμοκρασία και αφήστε να μαγειρευτούν για 20 λεπτά. Πολτοποιήστε τα στο μπλέντερ.