Πώς θα χτυπήσει το κουδούνι σε διάφορα σχολεία στον κόσμο

Είναι η περίοδος που πολλά σχολεία ανοίγουν και προκαλούν πονοκέφαλο στους ειδικούς για τον τρόπο που θα λειτουργήσουν μέσα στην πανδημία.

Η DW παραθέτει μία σειρά από σχολεία στον κόσμο που το κουδούνι έχει ήδη χτυπήσει.

Ταϊλάνδη: Μάθημα πίσω από κουτιά

Οι περίπου 250 μαθητές στο σχολείο Γουάτ Κλονγκ Τόι στη Μπανγκόκ πρέπει να κάθονται πίσω από πλαστικά παραβάν κατά τη διάρκεια του μαθήματος. Και δεν πρέπει να βγάζουν τη μάσκα. Υπάρχουν βρύσες και σαπούνι μπροστά από κάθε τάξη και συσκευές μέτρησης της θερμοκρασίας στην είσοδο του κτηρίου. Τα αυστηρά μέτρα έχουν φέρει αποτελέσματα: δεν υπήρξαν νέες μολύνσεις στο σχολείο από τα μέσα Ιουλίου.

Ινδία: Σχολεία στην ύπαιθρο με ηχογραφημένα μαθήματα

Το σχολείο στο χωριό Νταντβάλ στην πολιτεία Μαχαράστρα της δυτικής Ινδίας διαθέτει μια πρωτοτυπία: το σχολείο προσφέρει στους μαθητές που δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο, ένα είδος βοηθητικής διδασκαλίας για να αντισταθμίσουν αυτό που έχουν χάσει. Οι μαθητές μπορούν να ακούσουν τα ηχογραφημένα μαθήματα μέσω ηχείων. Η Μαχαράστρα έχει πληγεί ιδιαίτερα από τον κορωνοϊό.

Βραζιλία: Αγκαλιές με γάντια σε σχολείο

Η Μάουρα Σίλβα είναι δάσκαλα σε δημόσιο σχολείο στο δυτικό Ρίο ντε Τζανέιρο. Μια από τις μεγαλύτερες παραγκουπόλεις της αχανούς μητρόπολης. Για να ανακουφίσει λίγο τον πόνο των μαθητών της οργάνωσε ένα είδος «δεξαμενής αγκαλιάς». Εδώ επισκέπτεται έναν από τους μαθητές της στο σπίτι και τον βοηθά να φορέσει πλαστικά γάντια προτού τον αγκαλιάσει.

Παλαιστίνη: επανεκκίνηση στα σχολεία μετά από πέντε μήνες

Το σχολείο αρχίζει ξανά σε αυτό το σχολείο στη Χεβρώνα της Δυτικής Όχθης, περίπου 30 χιλιόμετρα νότια της Ιερουσαλήμ. Με μάσκες και σε ορισμένες περιπτώσεις με γάντια. Παρά τη μάσκα φαίνεται όμως η χαρά της δασκάλας. Τα σχολεία στη Δυτική Όχθη έκλεισαν από τον Μάρτιο. Η Χεβρώνα ήταν το επίκεντρο των κρουσμάτων.

 Γερμανία: με μάσκα και αποστάσεις

Οι μαθητές στο δημοτικό σχολείο Πέτρι στο Ντόρτμουντ δείχνουν τον τρόπο: στο πιο πυκνοκατοικημένο κρατίδιο της Γερμανίας, τη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, απαιτείται μάσκα στα σχολικά κτήρια. Σε αντίθεση με τα άλλα 15 ομόσπονδα κρατίδια, αυτό ισχύει και κατά τη διάρκεια των μαθημάτων. Τα αποτελέσματα των μέτρων δεν μπορούν ακόμη να εκτιμηθούν γιατί η σχολική χρονιά ξεκίνησε μόλις στις 12 Αυγούστου.

Νέα Ζηλανδία:  μερικές φορές στο σχολείο

Οι μαθήτριες στην πρωτεύουσα της Νέας Ζηλανδίας Ουέλλινγκτον είναι πολύ χαρούμενες. Μπορούν να πάνε σχολείο. Διαφορετική είναι η κατάσταση στο Όκλαντ. Αν και η χώρα θεωρήθηκε απαλλαγμένη από κορωνοϊό για πάνω από τρεις μήνες, υπήρξαν τέσσερα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη μεγαλύτερη πόλη της χώρας στα μέσα της εβδομάδας. Τα σχολεία και όλες οι μη απαραίτητες επιχειρήσεις έκλεισαν.

Φωτογραφίες apimages
Πηγή: iefimerida.gr

tags:


tags: