Ποιος είναι ο ρόλος του μπαμπά μέσα στην οικογένεια

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Η ψυχολόγος Νάταλι Βέλτση μίλησε την εκπομπή «Μπαμπά-δες» για τον ρόλο του μπαμπά μέσα στην οικογένεια.

«Οι μπαμπάδες είναι αδικημένοι σε όλη την ελληνική κοινωνία και ίσως και σε παγκόσμιο πλαίσιο, σαν να είναι λιγότερο γονείς» είπε αρχικά η γνωστή νευροψυχολόγος.


«Ο ρόλος των μπαμπάδων είναι πολύ σημαντικός, και δεν τους έδινε μέχρι πρότινος κανείς σημασία. Ασχολούμαι κάθε μέρα με ενήλικες και όταν πάμε πίσω δεν υπάρχει ο μπαμπάς. Γιατί τον μάθαμε να μην υπάρχει και γιατί θεωρώ, ότι ο ίδιος ο μπαμπάς δεν ήθελε να υπάρχει. Έτσι έμαθε να νιώθει επαρκής, με το να φέρνει τα χρήματα στο σπίτι και να έχει ένα δεύτερο ρόλο.

Όμως αφού υπάρχει η ισότητα πλέον και δουλεύει και η γυναίκα, δεν είναι δίκαιο να συνεχίζει να μένει πίσω, αφού έχουν μοιραστεί όλα τα άλλα. Σίγουρα οι νέες οικογένειες ελπίζω και βλέπω ότι είναι λίγο πιο δίκαια τα πράγματα».

Απαντώντας αν η δικαιοσύνη επήλθε, επειδή η γυναίκα έχει αρχίσει να βγαίνει εδώ και αρκετά χρόνια από το σπίτι: «Με την εξέγερση της γυναίκας ήρθε και κάτι καλό για τον άνδρα. Είναι εγκληματικό πλέον να λέει μια γυναίκα "με βοηθάει άντρας μου με τα παιδιά". Έτσι απαιτώντας η γυναίκα "κι εσύ θα κρατήσεις τα παιδιά", γίνεται και ο πατέρας, νιώθει πιο σημαντικός. Έγινε πιο ενεργό μέλος της οικογένειας.

Γιατί είχαμε μάθει τα παιδιά να μην μιλάνε με τον πατέρα, να τα λένε στη μητέρα κι η μαμά να τα μεταφέρει στον μπαμπά. Ειδικά τα κορίτσια.».