Πανελλαδικές - ΕΠΑΛ: Τα θέματα και οι λύσεις σε Ηλεκτρικές Μηχανές, Ναυσιπλοϊα, Ναυτικές Μηχανές και Σύγχρονες Γεωργικές Επιχειρήσεις

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συνεχίστηκαν και σήμερα Τρίτη 14 Ιουνίου 2022 οι Πανελλήνιες 2022 για τους χιλιάδες υποψήφιους των ΕΠΑΛ. Οι μαθητές εξετάστηκαν σε Ηλεκτρικές Μηχανές, Ναυσιπλοϊα, Ναυτικές Μηχανές και Σύγχρονες Γεωργικές Επιχειρήσεις.

Μια πρώτη εκτίμηση για τα σημερινά θέματα:


Ηλεκτρικές Μηχανές

Τα σημερινά θέματα έχουν την δομή των διαγωνισμάτων των τελευταίων ετών. Είναι θέματα αναμενόμενα, κλιμακούμενης δυσκολίας μέχρι και το ερώτημα Δ2 του τέταρτου θέματος, όμως στα ερωτήματα Δ3 και Δ4, ο μαθητής πρέπει να χρησιμοποιήσει συνδυαστικές μαθηματικές γνώσεις για να φτάσει στα αντίστοιχα αποτελέσματα.

Σύγχρονες Γεωργικές Επιχειρήσεις

Τα θέματα χαρακτηρίζονται αναμενόμενα κλιμακούμενης δυσκολίας, καλύπτουν όλο το εύρος της εξεταστέας ύλης. Τα θέματα Γ και Δ είναι αρκετά απαιτητικά καθώς προϋποθέτουν ευρεία γνώση της ύλης και κριτική σκέψη.

Ναυσιπλοΐα ΙΙ

Τα θέματα χαρακτηρίζονται αναμενόμενα και καλύπτουν μεγάλο κομμάτι της ύλης που είχε αφαιρεθεί τα δυο τελευταία έτη λόγω Covid. Ήταν κλιμακούμενης δυσκολίας και ένας μαθητής προετοιμασμένος πλήρως θα μπορούσε να προσεγγίσει το άριστα.

Ναυτικές Μηχανές

Τα θέματα χαρακτηρίζονται αναμενόμενα και καλύπτουν μεγάλο κομμάτι ύλης από αυτήν που είχε αφαιρεθεί λόγω του Covid. Ήταν κλιμακούμενης δυσκολίας και ένας καλά προετοιμασμένος υποψήφιος θα μπορούσε να πέτυχει υψηλή βαθμολογία.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Αξίζει να σημειωθεί ότι Πανελλαδικές Εξετάσεις ολοκληρώθηκαν για τους μαθητές των Γενικών Λυκείων και απομένουν τα ειδικά μαθήματα.

Tο all4mama.gr σας παρουσιάζει για την πιο έγκυρη ενημέρωση των μαθητών τα Θέματα και τις Απαντήσεις των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2022, σε συνεργασία με τον Όμιλο Φροντιστηρίων Πουκαμισάς, τον μεγαλύτερο Εκπαιδευτικό Όμιλο της χώρας, με 34 χρόνια εμπειρίας στον χώρο της Εκπαίδευσης.