Pancakes (vegan & gluten free)

Δημοσιεύθηκε στις

Τα pancakes είναι από τα γλυκά που ενθουσιάζουν μικρούς και μεγάλους. Φτιάχνονται εύκολα, τρώγονται με όρεξη και μπορούν να συνοδευτούν με σοκολάτα και μπανάνες, άλλα φρούτα, σιρόπι σφενδάμου, κρεμώδες τυρί κ.ά.

Εκτέλεση:


Σε ένα φλιτζανάκι του καφέ, βάζουμε το λιναρόσπορο και το νερό και τα αφήνουμε στην άκρη για 5'.
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά και σ' ένα άλλο όλα τα υγρά, προσθέτοντας και το μείγμα του λιναρόσπορου.
Ζεσταίνουμε το (μικρό) τηγάνι μας σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και απλώνουμε με ένα πινέλο λίγο λάδι καρύδας.
Ρίχνουμε τα υγρά στο μπολ με τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα πάρα πολύ καλά.
Με μια κουτάλα, ρίχνουμε τη ζύμη μας στο τηγάνι και το περιστρέφουμε ελαφρά, για να πετύχουμε ένα ομοιόμορφο σχήμα.
Ψήνουμε μέχρι να εμφανιστούν φυσαλίδες (όχι μόνο στην άκρη της ζύμης αλλά και στη μέση) και τότε μόνο αναποδογυρίζουμε το pancake, για να ψηθεί και από την άλλη μεριά.
Το αφήνουμε, μέχρι να πάρει και από την άλλη μεριά ένα όμορφο χρυσό χρώμα.
Αφαιρούμε το pancake από το τηγάνι και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία, μέχρι να τελειώσει όλο το υλικό μας.
Σερβίρουμε με τις μπανάνες και το άλειμμα σοκολάτας και αν θέλουμε γαρνίρουμε με καρύδια.

Υλικά:

130 γρ. αλεύρι φαγόπυρου ή ρυζιού, κοσκινισμένο
1½ κ.γ. baking powder
¼ κ.γ. σόδα
1 κ.σ. κοπανισμένο λιναρόσπορο
250 ml φυτικό γάλα
1 κ.σ. μηλόξυδο
1 κ.σ. καστανή ζάχαρη fytro ή αγαύη ή σιρόπι σφενδάμου (προαιρετικά)
3 κ.σ. νερό
1 πρέζα αλάτι
1 μπανάνα, κομμένη σε ροδέλες
4 κ.σ. άλειμμα σοκολάτας
λάδι καρύδας ή μαργαρίνη για το τηγάνι

Τρόπος μαγειρέματος: Τηγάνι

Πρόταση για ποτό:
Καφές, γάλα ή τσάι συνοδεύουν πάντα τα pancakes, με μεγάλη επιτυχία!

Tips
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το λιναρόσπορο με 1 κ.γ. ξανθανικό κόμμι και έτσι θα έχουμε το ίδιο αποτέλεσμα! Σε αυτή την περίπτωση, δεν χρειαζόμαστε την ποσότητα του νερού στη συνταγή μας.

lovecooking.gr

tags:

feautured

tags:

feautured