Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού: Μαζί στο μητρικό θηλασμό

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Το ταξίδι του μητρικού θηλασμού ξεκινά από την πρώτη μέρα και διαρκεί όσο θελήσουν η μητέρα και το βρέφος. Το μητρικό γάλα παρέχει στο νεογέννητο όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, στην κατάλληλη αναλογία, για την κάλυψη των διατροφικών του αναγκών.

Οι διατροφικές ανάγκες της μητέρας κατά την περίοδο του θηλασμού είναι σημαντικά μεγαλύτερες κι από τις αντίστοιχες της εγκυμοσύνης. Συγκεκριμένα, στους πρώτους 4-6 μήνες μετά τον τοκετό τα βρέφη διπλασιάζουν το βάρος που είχαν κατά τη γέννηση. Επομένως, το γάλα που εκκρίνεται σε 4 μήνες αντιπροσωπεύει μια ποσότητα ενέργειας περίπου ισοδύναμη με τη συνολική ποσότητα θερμιδικής ενέργειας σε όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.


Η διατροφή της θηλάζουσας μητέρας θα πρέπει να καλύψει τόσο τις δικές της ανάγκες όσο και του βρέφους για να έχει τη βέλτιστη ανάπτυξη.  Στην πράξη, συχνά αποδεικνύεται εξαιρετικά δύσκολη η κάλυψη των αυξημένων και εξειδικευμένων αναγκών της θηλάζουσας μητέρας αποκλειστικά και μόνο από τη σωστή διατροφή.

Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού: Μαζί στο μητρικό θηλασμό

Το Iofolen® Lactancia αποτελεί το ιδανικό συμπλήρωμα για την πλήρη κάλυψη των αυξημένων αναγκών της μητέρας και του μωρού της σε μία ιδιαίτερα απαιτητική περίοδο όπως είναι ο θηλασμός. Παρέχει στοχευμένα και στις κατάλληλες ποσότητες ακριβώς τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται η θηλάζουσα μητέρα, σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες Διεθνείς Κατευθυντήριες Οδηγίες. Το Iofolen® Lactancia είναι το πληρέστερο και το μοναδικό προϊόν που περιέχει ταυρίνη, ένα αμινοξύ ο ρόλος του οποίου είναι  σημαντικός στα πρώτα στάδια της ανάπτυξης του ανθρώπινου εγκεφάλου. Η ταυρίνη επιπλέον μαζί με τα Ω3 λιπαρά οξέα (DHA), που περιέχονται στο Iofolen® Lactancia ασκεί δράση και στον αμφιβληστροειδή με αποτέλεσμα τη βελτίωση και προστασία της οπτικής οξύτητας των βρεφών. Στα βρέφη η έλλειψη της ταυρίνης από τη διατροφή σχετίζεται με μείωση της πέψης και της απορρόφησης των λιπιδίων. Το Iofolen® Lactancia περιέχει βιταμίνη Α, καλύπτοντας τις σχεδόν διπλάσιες στη βιταμίνη αυτή ανάγκες κατά την περίοδο της γαλουχίας, συμβάλλοντας στη βέλτιστη ανάπτυξη των βρεφών. Περιέχει επιπλέον, βιταμίνη Ε σε συνδυασμό με βιταμίνη C αυξάνοντας την περιεκτικότητα του μητρικού γάλακτος σε αντιοξειδωτικές ουσίες και θωρακίζοντας το ανοσοποιητικό σύστημα ενάντια σε ιούς και βακτήρια. Το ασβέστιο που περιέχεται στο Iofolen® Lactancia έχει όφελος και για την ίδια τη μητέρα, καθώς αναπληρώνεται το ασβέστιο που μετακινείται από τα οστά της στο μητρικό γάλα.

Η οικογένεια των συμπληρωμάτων διατροφής Iofolen® περιλαμβάνει 4 εξειδικευμένα προϊόντα (Iofolen® Preconception, Iofolen®,Iofolen® Twin και Iofolen® Lactancia) και αποτελεί τον απαραίτητο σύμμαχο στην κάλυψη των αυξημένων διατροφικών αναγκών πριν τη σύλληψη, κατά την κύηση καθώς και τη γαλουχία για τη βέλτιστη ανάπτυξη του βρέφους.

Σχετικά με την ITF Hellas Α.Ε.

Η ITF Hellas Α.Ε. - θυγατρική και μέλος του πολυεθνικού ομίλου ITALFARMACO - από την ίδρυσή της, το 1998 έως και σήμερα, αναπτύσσει, εμπορεύεται και προωθεί πρωτότυπα φαρμακευτικά σκευάσματα, καθώς επίσης ιατροτεχνολογικά προϊόντα, συμπληρώματα διατροφής και καλλυντικά που συμβάλλουν στην καλύτερη υγεία του σύγχρονου ανθρώπου, παραμένοντας αφοσιωμένη στο όραμα για φροντίδα και σεβασμό στη ζωή. Η ευρεία και διαρκώς εμπλουτιζόμενη γκάμα των προϊόντων της, σε συνδυασμό με την ιδιαίτερη επικέντρωσή της στην Υγεία της Γυναίκας, αλλά και τις ηθικές εταιρικές πρακτικές αποτελούν τα βασικά στοιχεία της φιλοσοφίας της εταιρίας.

Η διαρκής έρευνα, καινοτομία και οι σημαντικές επενδύσεις στην ανάπτυξη νέων προϊόντων έχουν δημιουργήσει ένα σημαντικό portfolio για την ITALFARMACO που καλύπτει ένα ευρύ φάσμα φαρμακευτικών σκευασμάτων και προϊόντων για αρκετούς τομείς όπως η Γυναικολογία-Μαιευτική, η Ενδοκρινολογία, η αντιμετώπιση της Οστεοπόρωσης, η Νευρολογία και σχετικές παθήσεις, όπως επίσης και η αντιμετώπιση ορισμένων παθήσεων στον τομέα της Ψυχιατρικής.

www.italfarmaco.gr, www.italfarmaco.com, www.inofert.gr, www.zelesse.gr, www.folivit.gr, www.iofolen.gr, www.floja.gr

ΤΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΩΣ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΑΤΑ ΜΙΑΣ ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΗΣ ΔΙΑΙΤΑΣ.

Αρ. Γνωστ. ΕΟΦ: IOFOLEN LACTANCIA: 20028/26-2-2016. Το προϊόν δεν υπόκειται σε διαδικασία αδειοδότησης.