«Όταν βρήκα ένα βρεφικό κάθισμα ένιωσα να χάνεται ο κόσμος μου» συγκλονίζει διασώστης στα Τέμπη

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Για τις συνθήκες που συνάντησε κατά την άφιξή του στο σημείο όπου σημειώθηκε το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη μίλησε ο διασώστης Σωτήρης Παπαμαρκάκης που βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο σημείο της τραγωδίας.

Σε δηλώσεις του ο διασώστης και πρώην σιδηροδρομικός υπάλληλος περιέγραψε και τα συναισθήματα που ένιωσε κατά τη διάρκεια των ερευνών στον τόπο του δυστυχήματος στα Τέμπη.


Εμφανώς συγκινημένος ο υπεύθυνος του παραρτήματος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης (ΕΟΔ) Μαγνησίας και πρώην σιδηροδρομικός υπάλληλος, Σωτήρης Παπαμαρκάκης εξιστόρησε στο GRTimes.gr τις τραγικές στιγμές που έζησε κατά τη διάρκεια της επιχείρησης για τον απεγκλωβισμό ατόμων ή ανεύρεσης σορών, στα Τέμπη, μετά τη σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών το βράδυ της Τρίτης, 28 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με τον πρώην σιδηροδρομικό υπάλληλο και μέλος της ΕΟΔ, αυτό που θα μείνει για πάντα χαραγμένο στο μυαλό του είναι «όταν καθαρίζαμε την πρώτη ημέρα το βαγόνι Νο3, βρήκα ένα βρεφικό κάθισμα ενός μωρού με το ρουχαλάκι του. Είμαι παππούς τριών εγγονιών… και πραγματικά ένιωσα να χάνεται ο κόσμος μου. Ευτυχώς ρώτησα μετά και έμαθα ότι το παιδάκι ήταν καλά και εύχομαι τα καλύτερα και σε αυτό και στην οικογένειά του».