Οι περίεργες συνήθειες ανατροφής νεογέννητων στον κόσμο

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Οι περίεργες συνήθειες ανατροφής νεογέννητων στον κόσμοΚάθε χώρα έχει τα δικά της έθιμα και παραδόσεις και το ίδιο ισχύει και για την περίπτωση όπου  ένα νεογέννητο μωρό φθάνει στην οικογένεια.  Διαβάστε πιο κάτω  παράξενες και ασυνήθιστες παραδόσεις από όλο τον κόσμο.

Αίγυπτος- Το κοσκίνισμα του μωρού


Σύμφωνα με την Telegraph, κατά τη διάρκεια της τελετής ονοματοδοσίας στην Αίγυπτο, η οποία ονομάζεται Sebooh, το βρέφος ντύνεται με λευκό χιτώνα και στη συνέχεια τοποθετείται σε ένα μεγάλο κόσκινο. Σύμφωνα με την παράδοση το «κοσκίνισμα» του βρέφους τα βοηθά να προσαρμοστούν και να συνηθίσουν τις " ιδιοτροπίες της ζωής".

Στη συνέχεια, το μωρό τοποθετείται στο πάτωμα με ένα μαχαίρι να ακουμπά το στήθος του για να αποκρούσει τα κακά πνεύματα ενώ οι επισκέπτες σκορπίζουν γύρω του σπόρους, χρυσό, και δώρα.

Οι περίεργες συνήθειες ανατροφής νεογέννητων στον κόσμο

Βιετνάμ- Σφύριγμα για..τουαλέτα

Στο Βιετνάμ οι μητέρες από τη γέννηση του μωρού αρχίζουν να σφυρίζουν χαρακτηριστικά και μόλις εννέα μήνες αργότερα, τα βρέφη ακούγοντας το σφύριγμα πηγαίνουν στη τουαλέτα και δεν χρειάζονται πλέον πάνες.

Έτσι, οι μητέρες μπορούν απλά να σφυρίζουν όταν θέλουν τα παιδιά τους να πηγαίνουν στην τουαλέτα. Αυτό έχει αποτέλεσμα από την ηλικία των τριών μηνών.

Οι περίεργες συνήθειες ανατροφής νεογέννητων στον κόσμο

Σουηδία – Βόλτες σε θερμοκρασίες κατάψυξης

Μπορεί στις υπόλοιπες χώρες του κόσμου να υπάρχει η τάση να προστατεύονται τα μωρά από το κρύο, αλλά οι γονείς των σκανδιναβικών χωρών έχουν αντίθετη άποψη.

Στη Σουηδία οι γονείς πιστεύουν ότι ο καθαρός αέρας είναι καλός για τους πνεύμονες των νεογέννητων, έτσι  τα περισσότερα κέντρα ημερήσιας φροντίδας βγάζουν τα καροτσάκια των μωρών σε εξωτερικό χώρο την ώρα του ύπνου ακόμα και όταν η θερμοκρασία είναι υπό το μηδέν.

Οι περίεργες συνήθειες ανατροφής νεογέννητων στον κόσμο

Μογγολία- Θηλασμός μέχρι την ηλικία των 6 ετών

Σύμφωνα με την Telegraph, σχεδόν όλες οι μητέρες στη Μογγολία θηλάζουν τα παιδιά τους μέχρι την ηλικία των δύο ετών. Ωστόσο κάποιες μητέρες συνεχίζουν να τα θηλάζουν για έξι χρόνια αφού σύμφωνα με την παράδοση τα παιδία που θηλάζονταν για πολλά χρόνια αποτελούσαν τους ισχυρότερους παλαιστές της χώρας.

Οι περίεργες συνήθειες ανατροφής νεογέννητων στον κόσμο

Δανία- Τα μικρά παιδιά κρεμάζουν τις πιπίλες τους στο δέντρο

Στη Δανία, τα μικρά παιδιά κρεμάζουν τις  πιπίλες τους στο δέντρο όταν φτάσει η ώρα να εγκαταλείψουν αυτή τη συνήθεια. Σε αντάλλαγμα μία νεράιδα θα τους αφήσει ένα δώρο κάτω από το δέντρο. Τα παιδία συμμετέχουν σε αυτό το έθιμο στην ηλικία των τριών ετών και συνήθως γράφουν σε σημείωμα στη νεράιδα  το δώρο που επιθυμούν.

Οι περίεργες συνήθειες ανατροφής νεογέννητων στον κόσμο

- See more at: http://www.sigmalive.com/news/perierga/154327#sthash.SD86WxI1.VTiHcRND.dpuf