Οι γεννήσεις λευκών μωρών ήταν για πρώτη φορά λιγότερες στις ΗΠΑ

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Η νέα μειονότητα στις ΗΠΑ είναι οι λευκοί

Οι γεννήσεις λευκών μωρών ήταν για πρώτη φορά λιγότερες στις ΗΠΑ σε σχέση με τις γεννήσεις από Αφροαμερικανούς και μετανάστες από τη Λατινική Αμερική.


Η Δημογραφική Υπηρεσία των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι οι μειονοτικές ομάδες έχουν το 50,4% του συνόλου των γεννήσεων, σε σύγκριση με 49,6% των γεννήσεων λευκών, την ώρα που οι λευκοί στις ΗΠΑ αποτελούν το 63,4% του πληθυσμού.

Η εξέλιξη αυτή είναι αποτέλεσμα δεκαετιών αύξησης της μετανάστευσης που έδωσε ώθηση στην αύξηση των ομάδων μειονοτήτων στις ΗΠΑ.

Επίσης, οι δημογράφοι υποστηρίζουν ότι οι νέες γενιές αμερικανών μεγαλώνουν σε ένα περιβάλλον που είναι πολύ διαφορετικό από οποιαδήποτε άλλη περίοδο στην ιστορία της χώρας.

Σε αυτήν την εξέλιξη σύμφωνα με κοινωνιολόγους, έχει συμβάλει και η οικονομική επιβράδυνση στις ΗΠΑ.

Αξιωματούχοι αναφέρουν ακόμη ότι ένας από τους σημαντικότερους λόγους παρουσίασης του φαινομένου είναι και η ηλικιακή διαφορά που έχουν κατά μέσο όρο οι λευκοί και οι μειονοτικές ομάδες. Ο μέσος όρος ηλικίας των λευκών είναι τα 42 χρόνια, ενώ των ισπανόφωνων είναι τα 28 χρόνια, που σημαίνει ότι η πλειοψηφία των ισπανόφωνων γυναικών είναι σε ηλικίες που τεκνοποιούν ευκολότερα.

Αντίθετα με τον λευκό πληθυσμό που γερνά, οι μετανάστες και τα παιδιά τους που προέρχονται από τη Λατινική Αμερική παρουσιάζουν αυξημένη γεννητικότητα με μέσο όρο ηλικίας στην οποία αποκτούν παιδιά τα 27 έτη, αναφέρει η εφημερίδα επικαλούμενη τον ειδικό στη δημογραφία των ισπανόφωνων στις ΗΠΑ Τζέφρι Πάσελ, του Pew Hispanic Centre.