Οι ανατρεπτικοί κορσέδες της Bίβιεν Γουέστγουντ!

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Από τη βικτοριανή εποχή στις αισθησιακές δημιουργίες της Vivienne Westwood, ο κορσές έχει γράψει... ιστορία. Ενώ οι τάσεις της μόδας εξελίσσονται, ο κορσές παραμένει πάντα χρηστικός.

Στη δεκαετία του 1970 η Vivienne Westwood τους ενσωμάτωσε στην πανκ αισθητική της, γράφοντας ιστορία με την αντιστροφή της έννοιάς τους: αντί να περιορίζουν τις γυναίκες, ενίσχυαν τη δυναμικότητά τους.


Στις μέρες μας θεωρείται ρούχο-φετίχ για εκκεντρικές εμφανίσεις, και όλοι έχουμε στο μυαλό μας τις ανατρεπτικές εμφανίσεις της Μαντόνα στη σκηνή, με το εμβληματικό ένδυμα. Βέβαια αρκετές γυναίκες τον χρησιμοποιούν ακόμα για να κρύψουν παχάκια, ή για να αναδείξουν καλύτερα σημεία του κορμιού τους.

Η διάσημη κληρονομιά των κορσέδων της Βίβιεν Γουέστγουντ βρέθηκε στο επίκεντρο έκθεσης με τίτλο «Vivienne Westwood Corsets - 1987 to Present Day».

Η έκθεση φιλοξενήθηκε στο εμβληματικό κατάστημα Mayfair του brand και διοργανώθηκε στο πλαίσιο της Εβδομάδας Χειροτεχνίας του Λονδίνου.

Αρχίζοντας στα τέλη της δεκαετίας του 1980, η Βίβιεν Γουέστγουντ επανέφερε τους κορσέδες στη συλλογή της «Harris Tweed» για το Φθινόπωρο/Χειμώνα του 1987, κομβική στιγμή στη λαμπρή καριέρα της.

Οι ανατρεπτικοί κορσέδες της Bίβιεν Γουέστγουντ!

Η έκθεση ανέδειξε το ταξίδι αναμόρφωσης του ιστορικά περιοριστικού ενδύματος σε σύμβολο ενδυνάμωσης.

Το αμάνικο μπουστάκι, εμπνευσμένο από τη μόδα του 18ου αιώνα, αψήφησε τις συμβάσεις ανυψώνοντας τους κορσέδες από εσώρουχα σε εξωτερικά ενδύματα.

Στην έκθεση παρουσιάστηκε μια σειρά από κορσέδες που σχεδίασαν η αείμνηστη σχεδιάστρια μόδας και ο σύζυγός της, Αντρέας Κροντχάλερ, ο οποίος ανέλαβε επικεφαλής δημιουργικού της συλλογής «Gold Label» του brand το 2016.

Η συλλογή είναι διαθέσιμη και στο online κατάστημα του brand.