Ο παιδίατρος Σπ. Μαζάνης προειδοποιεί για την έξαρση των ιώσεων: «Δεν υπάρχει κρεβάτι στα παιδιατρικά νοσοκομεία»

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Για το σημερινό άνοιγμα των σχολείων εν μέσω της έξαρσης των ιώσεων μίλησε ο παιδίατρος Σπύρος Μαζάνης στον Αnt1.

«Θα υπάρχει μία αύξηση, αλλά δεν θα είναι τόσο μεγάλη, θα είναι γύρω στο 20%», είπε για το άνοιγμα των σχολείων, προσθέτοντας πως, «μαζί με το σχολείο ανοίγουν κι οι άλλες δραστηριότητες, που υπάρχει μεγαλύτερη διάδοση».


Τονίζοντας το μέγεθος της διασποράς, έδωσε δύο παραδείγματα ότι, αφενός «δεν υπάρχει κρεβάτι στα παιδιατρικά νοσοκομεία» και αφετέρου «στα μαιευτήρια υπάρχουν γυναίκες που γεννούν με γρίπη ή κορονοϊό, που σημαίνει πως έχουμε μεγάλη διάδοση».

Αναφορικά με τα μέτρα που θα πρέπει να τηρήσουν τα παιδιά που θα πάνε από σήμερα σχολείο, είπε πως, «η μάσκα έχει αντικατασταθεί με μία πολύ σοβαρή οδηγία: να πηγαίνουν στα σχολεία μόνο παιδιά που είναι υγιή. Αλλιώς, μπορεί να μπει υποχρεωτικά η μάσκα ή να αυστηροποιηθούν τα μέτρα» και υπογράμμισε ότι, αν και νοσούν πάρα πολλά παιδιά, «υποφέρουν περισσότερο τα πιο μικρά παιδιά, αυτά που είναι μηνών».

Ο παιδίατρος τόνισε πως, «τις επόμενες εβδομάδες θα έχουμε αύξηση της γρίπης, γιατί κρυώνει και ο καιρός» και συνέστησε εμβολιασμό με αντιγριπικό εμβόλιο, έστω και τώρα, σημειώνοντας πως «η μόνη αντένδειξη για να μη γίνει το εμβόλιο, είναι ο πυρετός».