Ο Άη Βασίλης φοράει.... μάσκα αυτά τα Χριστούγεννα!

Δημοσιεύθηκε στις

Η αντίστροφη μέτρηση για την πιο χαρούμενη γιορτή του χρόνου, τα Χριστούγεννα, έχει ξεκινήσει. Όμως θα είναι τα πρώτα - κι ελπίζουμε τα τελευταία - που θα τα γιορτάσουμε διαφορετικά, χωρίς πολλές αγκαλιές και φιλιά, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

από τη Μαργαρίτα Αργυροπούλου


Ο Άγιος Βασίλης, είναι το απόλυτο σύμβολο των Χριστουγέννων και γι’ αυτό τα στολίδια με τη μορφή του, είναι τόσο δημοφιλή. Ωστόσο φέτος φορά ακόμα ένα... αξεσουάρ: την προστατευτική μάσκα του!

Γούρια, διακοσμητικά στολίδια, αλλά και κεριά  Άγιοι Βασίληδες με… προστατευτικές μάσκες. Ήδη, 43 ημέρες πριν τα Χριστούγεννα οι πρώτες παραγγελίες για γούρια έχουν ξεκινήσει και φαίνεται πως σε πολλές περιπτώσεις ακολουθούν το στίγμα της επικαιρότητας. “Έχουμε ετοιμάσει γούρια και διακοσμητικά, στα οποία έχουμε προσθέσει μάσκες, θέλοντας να περάσουμε το μήνυμα, να αντιμετωπίσουμε όλοι με προσοχή την κατάσταση και παράλληλα να μη μας λείψει η θετική διάθεση καθώς έρχονται γιορτές. Η μάσκα έχει θέση και στα κρεμαστά, στα πέταλα, στα χειροποίητα κεριά και στον κέρινο Άγιο Βασίλη”, δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 FM» ο Αλέξης Γεράκης, ιδιοκτήτης καταστήματος με εποχικά διακοσμητικά είδη και κεριά στη Θεσσαλονίκη.

Κρεμασμένα στην πόρτα ή στο καθρεφτάκι του αυτοκινήτου ή ως διακοσμητικά σε γραφείο, ακόμη και σε μορφή μπρελόκ, τα γούρια καταλαμβάνουν περίοπτη θέση ενόψει της άφιξης του νέου έτους, συμβολίζοντας την καλοτυχία. Και μπορεί τα γούρια του 2020 να μην πέτυχαν τον στόχο τους και να εξελίχθηκαν σε … “αποτυχημένη αγορά”, όπως σχολιάζουν με χιουμοριστικό τρόπο χρήστες του διαδικτύου, ωστόσο οι καταναλωτές φαίνεται να μην πτοούνται και να σπεύδουν να προμηθευτούν το γούρι για τη χρονιά που βρίσκεται προ των πυλών.

Ο Άη Βασίλης φοράει.... μάσκα αυτά τα Χριστούγεννα!

“Τα διακοσμητικά κεριά και τα ρόδια είναι αυτά που – όπως κάθε χρόνο – έχουν μεγαλύτερη ζήτηση, πόσο μάλλον φέτος που ο κόσμος ποντάρει σε καλύτερη τύχη το 2021, με δεδομένο ότι δεν έγιναν και λίγα τη χρονιά που μας πέρασε και συνεχίζουμε να περνάμε δύσκολες και πρωτόγνωρες για όλους μας καταστάσεις”, συμπληρώνει ο κ. Γεράκης, το κατάστημα του οποίου “μετρά” ήδη 20 χρόνια ζωής.

Όπως οι περισσότεροι συνάδελφοί του, ο κ. Γεράκης είχε ήδη στολίσει τη βιτρίνα και είχε γεμίσει το κατάστημα με χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά – κυρίως κεριά – περιμένοντας την περίοδο πριν από τις γιορτές. Από την ημέρα που έκλεισαν τα εμπορικά καταστήματα, λόγω των περιοριστικών μέτρων, οι παραγγελίες γίνονται μόνο ηλεκτρονικά και ήδη οι πελάτες διαλέγουν τα γούρια και τα διακοσμητικά, που θα δώσουν νωρίτερα γιορτινό τόνο στα σπίτια τους.