Νικολέττα Ράλλη: Η περιπέτεια με την υγεία της όταν γέννησε το παιδί της

Δημοσιεύθηκε στις

Η Νικολέττα Ράλλη είναι μια παρουσιάστρια που έχει μάθει να μιλάει... έξω από τα δόντια. Δεν διστάζει λοιπόν να πει αλήθειες για τη δίκη της ζωή. Βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή Μαμά-δες και νίκησε στην Τζένη Θεωνάς ανοικτά για όλα.

Για την εγκυμοσύνη και τα 29 κιλά που πήρε, για τον ερχομό της κόρης της, αλλά και για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε μετά την γέννηση της, που την οδήγησαν στο ψυχίατρο.


«Μετά την εγκυμοσύνη η αλλαγή στο σώμα δεν είναι μια απλή αλλαγή, είναι σαν να ξαναγεννιέται ένας άνθρωπος, πέρα από το μωρό, γεννιέσαι κι εσύ», ανέφερε αρχικά η Νικολέττα Ράλλη.

Μιλώντας για τα κιλά της εγκυμοσύνης: «Πήρα 29 κιλά, το ξεφτίλισα, άστο. Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης έφαγα πολύ ψωμί γιατί έζησα και μεγάλο μέρος της πρώτης καραντίνας. Και εάν για πολλούς ανθρώπους η διέξοδος ήταν το φαγητό για μένα ήταν μία περίοδος που το γλέντησα πολύ.», παραδέχτηκε η Νικολέττα Ράλλη.

«Πήγα σε ψυχίατρο και πήρα φαρμακευτική αγωγή μετά τη γέννα»

Χαρακτήρισε την γέννα της ό,τι πιο δύσκολο, λόγω συνθηκών που είχαν διαμορφωθεί εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού. Συγκεκριμένα, η Νικολέτα Ράλλη σημείωσε χαρακτηριστικά πως «νομίζω πως το χειρότερο κομμάτι είναι η γέννα, το μαιευτήριο. Παιδιά, τι να σας πω; Μιλάμε για μια περίοδο που, εκτός του ότι επιτρεπόταν μόνο ένα άτομο, ήταν άγρια και μετά, που επίσης δεν ξέραμε τι είναι αυτό και που θα καταλήξει (σ.σ. κορονοϊός), δεν ήρθε και κανένας στο σπίτι για να δει το παιδί. Κανένας, τίποτα, ούτε βοήθεια επαγγελματική ούτε βοήθεια οικογενειακή. Τίποτα. Μετά το μαιευτήριο δεν πήγα στο σπίτι μου, δεν μπορούσα».

«Είχα στήσει το παιδικό δωμάτιο στο δικό μου σπίτι με την προοπτική να καθίσουμε τον πρώτο καιρό εκεί γιατί έμενε δίπλα η μαμά μου. Έφυγα μετά από τέσσερις μαύρες νύκτες στο μαιευτήριο… Δεν ξέρω τι ήταν! Τότε δεν πιστεύεις ούτε ότι φταίνε οι ορμόνες ούτε τίποτα, δεν ξέρεις τίποτα. Στα καλά καθούμενα, εντελώς ξαφνικά, εκεί που ξέρω και είμαι σίγουρη ότι είμαι μια γυναίκα που πιάνει την πέτρα και τη στύβει και δεν μασάει πουθενά, ένιωσα ότι σβήνω, χάνομαι, Θεέ μου βοήθεια! Δεν σταμάταγα να κλαίω! Όχι γιατί γέννησα, «γιατί Θεέ μου;». Χωρίς λογική, χωρίς τίποτα. Δεν υπήρχε λογική. Δεν ήθελα να πάω στο σπίτι και φοβόμουν πάρα πολύ».

«Πήγα σε ψυχίατρο, πήρα και φάρμακα γιατί, με το που έφυγα από το μαιευτήριο, μου έφυγε. Μου ξαναήρθε όμως αυτή μαυρίλα σε κάποια περίοδο περίπου μετά από έναν μήνα, μπορεί και δύο, με έπιανε κάτι μετά τις τρεις το μεσημέρι» συμπλήρωσε, ακόμα, η Νικολέτα Ράλλη στην ψυχαγωγική εκπομπή της Τζένης Θεωνά στη δημόσια τηλεόραση. «Ακολούθησα την αγωγή μου κανονικά».

«Τον θηλασμό τον σταμάτησα όταν έπαθα κάτι το οποίο δεν έχω πει μέχρι και σήμερα. Έπαθα πάρεση φωνητικών χορδών και δεν μπορούσα να μιλήσω», δήλωσε στην εκπομπή «Μαμά-δες».