Μπέττυ Μαγγίρα: Είμαι κανονική μαμά εκτός από την... κουζίνα

Δημοσιεύθηκε στις

Η Μπέττυ Μαγγίρα εργάζεται στον γυαλιστερό κόσμο του θάματος. Δελεάζονται οι κόρες της από αυτόν και τι μαμά είναι η ίδια;

Απαντήσεις. σε όλα αυτά έδωσε σε συνέντευξη της στο Hello, κι εμείς δανειστήκαμε κάποια ενδιαφέροντα σημεία, για να τη γνωρίσουμε καλύτερα.


Πόσο κανονική μαμά είσαι;

Πιστεύω πως είμαι όσο πρέπει σχεδόν σε όλα, εκτός από την κουζίνα. Δεν είμαι μαμά που μαγειρεύει συνεχώς, που φτιάχνει τα πάντα. Κατά καιρούς, κάνω κεκάκια ή τυροπιτάκια, αλλά δεν είμαι πάνω από μία κουζίνα κάθε μέρα. Για να είμαι ειλικρινής, δεν απολαμβάνω την κουζίνα και τη μαγειρική.

Σε όλα τ’ άλλα όμως τρέχω, σε ό,τι έχει να κάνει με τις δραστηριότητές τους και την βοήθεια στα μαθήματά τους, στο να είμαι αυστηρή και να βάλω όριο όπου χρειάζεται, στο να τις ακούσω… Είμαι εκεί.

Το ότι κι εσύ και ο σύζυγός σου, Δημήτρης Μάζης, έχετε αναγνωρισιμότητα, ο καθένας στο χώρο του, έχει επηρεάσει τις κοινωνικές σχέσεις των παιδιών ή και τα ίδια τα παιδιά;

Όχι. Τουλάχιστον μέχρι τώρα δεν έχουμε αντιληφθεί κάτι τέτοιο. Μπορεί να πουν ότι κάποια συμμαθήτρια τους με αναγνώρισε ή με είδε στην τηλεόραση, αλλά μέχρι εκεί.

Οι ίδιες οι κόρες σου το έχουν αντιληφθεί;

Σίγουρα χαίρονται για εμένα, βλέπουν την τηλεόραση και το θέατρο σαν μαγικό κόσμο γιατί τις έχω πάρει μαζί μου και σε θέατρο και σε πλατό, όταν δεν είχαν σχολείο, για να δουν τι γίνεται σε κάθε χώρο. Δεν ξέρω όμως σε ποιο βαθμό και πώς αντιλαμβάνονται την όποια αναγνωρισιμότητα, καθώς για εκείνες είμαι απλά η μαμά τους.

Τις προσγειώνω, τους εξηγώ ότι είναι μία δουλειά όπως όλες οι άλλες, απλώς ο άνθρωπος που την κάνει γίνεται λίγο πιο γνωστός. Ίσως να τους φαίνεται πολύ γυαλιστερό όλο αυτό από την άλλη ξέρουν ότι έχει πολύ άγχος και κούραση, οπότε παράλληλα το απομυθοποιούν.

Νομίζω πως είναι και οι δύο μικρές ακόμη για να καταλάβουν πραγματικά πόση δουλειά κρύβεται πίσω από το γυαλιστερό, αλλά σίγουρα αντιλαμβάνονται ότι υπάρχουν και άλλες διαστάσεις. Τους είχε κάνει εντύπωση, για παράδειγμα, όταν μετά από παραστάσεις του «Mamma Mia» μας ζητούσαν αυτόγραφο. Τους εξήγησα ότι είναι μέρος της δουλειάς και δίνει χαρά στους θεατές, αλλά δεν αλλάζει κάτι στη ζωή μας.

Έχεις έναν πολυετή και συμπαγή γάμο. Ποια είναι τα θεμέλια στα οποία βασίζεται;

Η σωστή επικοινωνία αυτό και μόνο. Ωστόσο το να μπορείς να επικοινωνήσεις και να συνεννοείσαι σωστά με τον άνθρωπο σου. Δεν είναι τόσο απλό. Προσωπικά, μου αρέσει να είμαι ανοιχτή και να λέω την αλήθεια, δεν αφήνω ποτέ πράγματα κάτω από το χαλί. Δεν θα προσπεράσω κάτι που μπορεί να επηρεάσει την σχέση μου με τον Δημήτρη, θα μιλήσω. Θα βρω όμως τον κατάλληλο τρόπο για να εκφράσω αυτό που δεν μου άρεσε ή με ενόχλησε.

Πιστεύω πως πρέπει να το γνωρίζει. Αυτό που βλέπω γύρω μου είναι ότι τα ζευγάρια δεν μιλούν, είτε γιατί φαντάζονται πως ο άλλος καταλαβαίνει τα πάντα από μόνος του είτε γιατί φοβούνται μήπως χαλάσει η σχέση τους. Για μένα, αυτή η στάση κάνει τα πράγματα χειρότερα. Θέλω να γνωρίζει ο σύντροφος μου τι μου συμβαίνει, τι μπορεί να με ενοχλήσει και γιατί.