Μπαμπάς: Οδηγός επιβίωσης στην πρώτη εγκυμοσύνη της γυναίκας σας!

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Έξυπνοι τρόποι για να την χαλαρώσετε, να την καθησυχάσετε αλλά να την βγάλετε και εσείς "καθαρή"

Η περίοδος της εγκυμοσύνης είναι μια υπέροχη αλλά και συνάμα δύσκολη περίοδος για μια γυναίκα! Ειδικά όταν περιμένει το πρώτο της παιδί, η αγωνία και το άγχος είναι αυτά που κυρίως υπερισχύουν αυτό το διάστημα!


Εσείς πάλι οι μέλλοντες μπαμπάδες πρέπει να βγάλετε το φίδι από την τρύπα, να διατηρείτε τις ισορροπίες στο σπίτι και να προσπαθείτε να φτιάχνετε τη διάθεση της γυναίκας σας.

Δύσκολη αποστολή και αυτή!

Για να καταφέρετε λοιπόν να επιβιώσετε από την πρώτη εγκυμοσύνη της γυναίκας, οπλιστείτε με υπομονή, και ακολουθείστε τους παρακάτω κανόνες επιβίωσης:

Τονώστε την ψυχολογία της με κοπλιμέντα!

Μερικά καλά λόγια τύπου ¨Δεν φαίνεσαι έγκυος αν κάποιος σε δει από πίσω" ή "η εγκυμοσύνη σε ομόρφυνε και σε γλύκανε" είναι αυτά που χρειάζεται να ακούσει η σύντροφός σας. Προς Θεού μη σχολιάσετε τα κιλά της διότι λόγω ορμονών μπορεί να ξεσπάσει τρικούβερτος καβγάς στα καλά καθούμενα

Ασχοληθείτε μαζί της τον ελεύθερο χρόνο σας

Τώρα έχει περισσότερο ανάγκη από ποτέ την συμπαράσταση σας και την προσοχή σας. Διαβάστε μαζί ένα βιβλίο, παίξτε επιτραπέζια, ή δείτε τα αγαπημένα σας dvd ( προσοχή να μην είναι πολύ αισθηματική η ταινιά γιατί θα την πάρουν τα "ζουμιά¨). Αποφύγετε στο μεταξύ συχνές εξόδους με τους φίλους σας για να μην έχετε επιπρόσθετη γκρίνια. Σημαντικό:  κάντε την να νιώσει ποθητή προσφέροντας της απλόχερα τα ερωτικά σας παιχνίδια !

Δικαιολογήστε  το άγχος της

Για μια έγκυο τα πάντα είναι πρωτόγνωρα. Και επειδή ακριβώς είναι φορτισμένη συναισθηματικά νιώθει συχνά να απειλείται από τα πάντα. Η λέξη υπερβολή πολλές φορές γίνεται συνώνυμο της δικής της λογικής της τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο! Βλέπει καχύποπτα τον τύπο που κάθεται δίπλα της στο λεωφορείο φοβούμενη μην της επιτεθεί. Απομακρύνεται  επιδεικτικά από τον συνάδερφο της όταν τον ακούει να βήχει φοβούμενη μην κολλήσει κάτι! Δίνει πίσω το φιλέτο που παρήγγειλε στο εστιατόριο γιατί πιστεύει ότι δεν ψήθηκε καλά αν και τόνισε πολλές φορές προηγουμένως στον σερβιτόρο ότι το θέλει καλοψημένο! Σε όλες αυτές τις κρίσεις άγχους αγαπητοί μέλλοντες μπαμπάδες επιστρατεύστε όλο το χιούμορ και την καλή σας διάθεση για να την χαλαρώσετε! Όχι δεν έγινε εκείνη ξαφνικά παράξενη, το άγχος φταίει που την καταδιώκει!

Προσέξτε τα λεγόμενα σας

Μην της πείτε ποτέ ότι βρίσκεται τα βιβλία εγκυμοσύνης βαρετά. Μην της πείτε ποτέ ότι φαίνεται κουρασμένη και αρχίσετε τις συμβουλές τύπου "χαλάρωσε για χάρη του μωρού". Μην της πείτε ότι θεωρείτε τη μαμά της, την αδερφή της ή την κολλητή της καλύτερους συμπαραστάτες κατά τη διάρκεια του τοκετού σε σχέση με σας ( ακόμη κι αν αυτό είναι αλήθεια). Ποτέ μην δείξετε ανησυχία με το ύφος ή τα λεγόμενα σας επειδή εκείνη καταβροχθίζει ότι υπάρχει στο ψυγείο. Και λίγα κιλά παραπάνω δικαιολογούνται στη διάρκεια της εγκυμοσύνης!

Δείξτε κατανόηση στις αναζητήσεις της ( υλικές και πνευματικές)

Πρώτα είναι τα περιοδικά για την εγκυμοσύνη και την μητρότητα. Μετά θα παρατηρήσετε ότι η γυναίκα σας θα αρχίζει να κόβει σελίδες περιοδικών που την αφορούν. Έπειτα θα την βρίσκετε άπειρες ώρες στο διαδίκτυο να ψάχνει απαντήσεις στις καθημερινές ερωτήσεις της ( ας είναι καλά τα forum). Και το αποκορύφωμα ξαφνικά θα σας παρουσιάσει μια λίστα η οποία θα περιλαμβάνει τόσα πράγματα που ούτε καν είχατε φανταστεί ότι μπορεί να χρειαστείτε! Με τη δική της λογική θα προσπαθήσει να σας πείσει ότι το καροτσάκι των 600 ευρώ είναι πολύ καλύτερο από μια άλλη πιο οικονομική version. Η καλύτερη ατάκα σε αυτές τις περιπτώσεις είναι "ας το σκεφτούμε¨. Έτσι μπορείτε να σώσετε και ένα μεγάλο μέρος του τραπεζικού σας λογαριασμού. Άλλωστε εμάς τις νέες μανούλες μας πιάνει τρελή υπερκατανάλωση και χρειαζόμαστε μια φωνή της λογικής η οποία θα μας συνετήσει χωρίς επικρίσεις!

Κανονίστε συχνές βραδινές εξόδους

Όσο περνάει ο καιρός και προχωράει η εγκυμοσύνη θα διαπιστώσετε ότι το ενδιαφέρον της γυναίκας στρέφεται μόνο σε θέματα σχετικά με το μωρό και το διάστημα που περνάει. Δεν χρειάζεται να της δείξετε ότι δεν αντέχετε να ακούτε όλο τα ίδια και τα ίδια και ότι κάποιες φορές γίνεται κουραστική! Αντιθέτως αναλάβετε την πρωτοβουλία να κλείσετε ένα τραπέζι για δείπνο ώστε να κάνετε ένα διάλειμμα από την καθημερινότητα. Να είστε σίγουροι ότι και εκείνη το χρειάζεται όσο και εσείς!

Μέλλοντες μπαμπάδες μην ξεχνάτε!

Οι ορμόνες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης κάνουν πάρτυ! Αυτές φταίνε για τις συναισθηματικές μεταπτώσεις της γυναίκας σας και όχι η ιδιοσυγκρασία της!

Το μεγαλύτερο βαθμό δυσκολία τον περνάει η εγκυουλα! Εσείς απλά πρέπει να συμπλεύσετε μαζί της!