Μητέρα υποστήριζε επί δεκαετίες τις κόρες της με τον πιο συγκινητικό τρόπο!

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

"Δεν χρειάζεται να είσαι ομοφυλόφιλος για να υποστηρίζεις τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων παρά μόνο να είσαι άνθρωπος" έχει δηλώσει ο ηθοποιός γνωστός και ως Harry Potter, Daniel Radcliffe χωρίς να αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης της άποψης αυτής.

Από την Μαρία Αντωνίου

Αυτό ακριβώς εφάρμοζε η Frances Goldin εδώ και 5 δεκαετίες δείχνοντας στο φεστιβάλ ομοφυλοφιλικής υπερηφάνειας στην Νέα Υόρκη τι εστί η αγάπη μιας μάνας.

Η Francis Goldin η οποία υποστήριξε με πάθος και υπερηφάνεια όχι μόνο τις δύο ομοφυλόφιλες κόρες της αλλά και παιδιά τα οποία δεν είχαν καμία υποστήριξη από τις δικές τους οικογένειες, απεβίωσε φέτος στα 95 της χρόνια.

Η πρώτη συμμετοχή της Goldin στο pride έγινε στις αρχές της δεκαετίας του ‘70 κρατώντας πλακάτ με το σύνθημα "λατρεύω τις λεσβίες κόρες μου" και "κρατηστε τες ασφαλείς" και αφορμή στάθηκε το γεγονός ότι οι κόρες της της μίλησαν πρώτη φορά ανοιχτά για την σεξουαλικότητα τους. Αυτό το ίδιο πλακάτ κρατούσε κάθε χρόνο σε όλα τα συλλαλητήρια μέχρι σήμερα.

Η περήφανη αυτή μητέρα συμπαραστάθηκε και κράτησε επαφή με παιδιά lgbtq+ που την πλησίασαν στο pride και της το ζήτησαν. Αυτό που έκανε, αυτή της η συμπεριφορά προς την κοινότητα των lgbtq+, δεν ήταν κάτι δεδομένο ούτε και ένα συχνό φαινόμενο. Πολλές φορές αυτά τα παιδιά δεν ήταν αποδεκτά ούτε από τις ίδιες τους τις οικογένειες γεγονός που δρούσε αρνητικά στην ψυχική τους υγεία.

Η βοήθεια που πρόσφερε και η ανταπόκριση που είχε ήταν κινητήρια δύναμη για εκείνη ώστε να συνεχίσει να παρίσταται στο pride.

Η κόρη της Reeni μιλώντας για την μητέρα της φανέρωσε πως έγραφε ακόμη και γράμματα στους γονείς αυτών των παιδιών παρακινώντας τους να τα υποστηρίξουν, να τα αποδεχτούν, και να τα αγαπήσουν άνευ όρων.

Listen without prejudice- άκου χωρίς προκατάληψη δήλωσε το '90 ο Τζορτζ Μαικλ- μια τόσο όμορφη και απλή φράση την οποία μάλλον πρέπει να την έχουμε στο μυαλό μας καθημερινά και φυσικά όχι μόνο να ακούμε χωρίς προκαταλήψεις αλλά να ΖΟΥΜΕ χωρίς προκαταλήψεις! Ακολουθήστε το παράδειγμα της Frances Goldin -η οποία αποτελεί πρότυπο για όλους τους γονείς –υποστηρίξτε, αγαπήστε τα παιδιά σας και να είστε περήφανοι για αυτά όποια και αν είναι η επιλογή τους στη ζωή.

Ακολουθήστε το All4mama.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο φρέσκα νέα που αφορούν εμάς και τα παιδιά μας.