Μιχάλης Οικονόμου - Γιώργος Μακρής: «Αποκτήσαμε παιδί σε δύο μήνες μέσω συγγενικού προσώπου»

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Ο Μιχάλης Οικονόμου και ο Γιώργος Μακρής μίλησαν για την σχέση τους και τον γιο τους στις Μαμά-δες. Ενώ παράλληλα μας μετέφεραν την αγωνία τους, και το παράπονό τους για την νομοθεσία που δεν καλύπτει τα ομόφυλα ζευγάρια και έτσι ο Μιχάλης είναι στην ουσία ένας αόρατος γονιός.

Οι δύο ηθοποιοί σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη στην Τζένη Θεωνά, μεταξύ άλλων, για τον τρόπο που απέκτησαν το παιδί τους, ενώ αποκάλυψαν πως όλα έγιναν μέσα σε έναν μήνα.


«Είμαστε 7 -8 χρόνια μαζί. Δεν πιστεύουμε στο για πάντα, πιστεύουμε στο για σήμερα», είπε αρχικά ο Μιχάλης Οικονόμου.

Όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο απέκτησαν το παιδί, ο Μιχάλης Οικονόμου εξήγησε: «Η σκέψη να αποκτήσουμε οικογένεια μας ήρθε ένα μήνα πριν γεννηθεί το παιδί. Εμάς το παιδί μας ήρθε εντελώς διαφορετικά, σε αντίθεση με άλλα ζευγάρια που είτε υιοθετούν, είτε βρίσκουν παρένθετη μητέρα. Εμάς ήρθε από ένα συγγενικό πρόσωπο. Επειδή ήταν μονόδρομος το παιδί να πήγαινε σε κάποιο ίδρυμα, έπρεπε να πάρουμε μια γρήγορα απόφαση να δούμε αν θα το κυνηγήσουμε εμείς, με τη βοήθεια βέβαια της συγγένειας με αυτό το πρόσωπο, αν δεν υπήρχε θα ήταν πολύ δύσκολο. Μας ήρθε ένα δώρο και κοιταχτήκαμε στα μάτια και μπήκαμε στη διαδικασία να κινήσουμε όλο αυτό το ζήτημα, μέχρι τότε όμως δεν το είχαμε σκεφτεί ποτέ».

«Σίγουρα μεγάλωσα σε μια οικογένεια που ήταν δεμένοι όλοι μεταξύ τους και μου δημιουργούταν μι αίσθηση ότι θέλω να γίνω πατέρας αλλά μεγαλώνοντας και βλέποντας ότι η σεξουαλικότητά μου πάει σε έναν χώρο που δεν συνηθιζόταν μέχρι τότε να υπάρχει αυτό σαν δεδομένα και το είχα αποβάλει από το μυαλό μου, με πόνο όμως. Ήρθε όμως αυτή η στιγμή και έχοντας έναν άνθρωπος σαν τον Γιώργο δίπλα μπυ, ήρθε το παιδί, κι άλλαξε η ζωή μου.», πρόσθεσε ο Μιχάλης Οικονόμου.

Ο Γιώργος Μακρής από τη δική του πλευρά εξομολογήθηκε: «Δεν είπα ποτέ στη ζωή μου ότι δεν θα κάνω οικογένεια, ήξερα ότι κάτι θα γίνει. Ήθελα κάτι μεγάλο κατευθείαν, δεν ήθελα τα βρεφικά. Τώρα που είναι εκεί 3,5 είναι άλλο πράγμα».

Και πρόσθεσε: «Νομικά ήταν μια δύσκολη διαδικασία, πολυέξοδη και ψυχοφθόρα. Εμείς το στρες της εγκυμοσύνης το περάσαμε στα δικαστήρια. Από 10 ημερών το έβλεπα το παιδί, πήγαινα κάθε τρεις ημέρες και το έβλεπα στο μαιευτήριο. Επειδή ήμουν ο μόνος συγγενής με έβαζαν χαριστικά μέσα. Κι έστελνα βιντεάκια στον Μιχάλη, διότι δεν είχε νομικά δικαίωμα να μπει να το δει».