«Μια φορά κι ένα καιρό... 9 μήνες πριν» - Το παραμύθι για την εγκυμοσύνη

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Κι όλοι ζήσαμε καλύτερα 9 μήνες μετά... με την Be-Live...

Μια ξεχωριστή εκδήλωση για ένα ξεχωριστό σκοπό πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 1 Οκτωβρίου στο Anassα City events στο Γουδή. Ένα παραμύθι “βγαλμένο” από την ίδια τη ζωή παρουσιάστηκε σε μια υπέροχη εκδήλωση το Σάββατο 1 Οκτωβρίου στο Anassα City events στο Γουδή.


Οικοδεσπότης ο Βασίλης Κελλάρης, Γυναικολόγος Αναπαραγωγής, Αντιπρόεδρος του νοσοκομείου Μητέρα και Συνιδρυτής του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού Be-Live, ο οποίος επιμελήθηκε το παιδικό παραμύθι με τίτλο «Μια φορά και ένα καιρό...9 μήνες πριν» της Γιώτας Ανδρομιδά, νηπιαγωγού και νέας μαμάς.

Έμπνευση για τη συγγραφέα ήταν το δικό της “ταξίδι” στην εγκυμοσύνη και το γέμισε με τις εικόνες από τα “παιδιά” της, τις ζωγραφιές των μαθητών της. Η έκδοση του παραμυθιού πραγματοποιήθηκε από τον Εκδοτικό Οίκο Ευρασία και μέρος των εσόδων από την πώληση θα δοθούν για την ενίσχυση του προγράμματος Be-Live, ενώ όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις του βιβλίου κατά την εκδήλωση προσφέρθηκαν στην Be-Live.

«Μια φορά κι ένα καιρό... 9 μήνες πριν» - Το παραμύθι για την εγκυμοσύνη

Από αριστερά: Μούτσιος, Ξυλά, Κελλάρης, Κυδωνιάτης

Στην εκδήλωση έδωσαν το παρόν σημαντικές παρουσίες από τον πολιτικό και επιστημονικό χώρο όπως, ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αττικής στο τομέα Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Γιάννης Κεχρής, ο Αντιδήμαρχος Κλιματικής Αλλαγής του Δήμου Αθηναίων Χρήστος Τεντόμας, ο Πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Αναπαραγωγής και Καθηγητής Μαιευτικής Γυναικολογίας Νίκος Βραχνής, με συντονιστή της παρουσίασης τον Γιάννη Μούτσιο. Αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους έδωσε το λόγο στον οικοδεσπότη Βασίλη Κελλάρη, στη συνέχεια στους επίσημους καλεσμένους για ένα χαιρετισμό, στον Πρόεδρο της Be-Live Φώτη Παπαθανασίου καθώς και στους συντελεστές του παραμυθιού, την συγγραφέα Γιώτα Ανδρομιδά και τον εκδότη Φαίδων Κυδωνιάτη.

Αποσπάσματα από το παραμύθι διάβασε η ηθοποιός Φαίη Ξυλά με τη συνοδεία της μικρής Κωνσταντίας, πλαισιωμένη από όλα τα παιδιά που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, ενώ αυτή την όμορφη εμπειρία ολοκλήρωσε ένα απολαυστικό cocktail party με finger food, μουσική, guest DJ και διάφορες παιδικές δραστηριότητες, όπως face painting, εντυπωσιακό bubble show  και ένα photo booth που “χώρεσε” τις στιγμές μικρών και μεγαλύτερων παιδιών!

«Μια φορά κι ένα καιρό... 9 μήνες πριν» - Το παραμύθι για την εγκυμοσύνη

Κελλάρης - Τεντόμας

Μεγάλοι χορηγοί της εκδήλωσης και του Be-Live: το ιδιωτικό νοσοκομείο ΜΗΤΕΡΑ, η Uni- Pharma καθώς και η Intemed που κάλυψε τα έξοδα της έκδοσης του παραμυθιού. Επίσης, την εκδήλωση υποστήριξαν οι Fertiland, Italfarmako, Eurogenetica, Omnigen και το δίκτυο διαγνωστικών ερευνητικών ιατρείων Ανάλυση.

Σχετικά με τη Be-Live

Η Be-Live ιδρύθηκε το 2019 από τους γυναικολόγους αναπαραγωγής Βασίλη Κελλάρη και Χάρη Χηνιάδη με κύριο σκοπό να βοηθήσει τα υπογόνιμα ζευγάρια που επιθυμούν να αποκτήσουν παιδί. Στο πλαίσιο του οράματος για ένα μέλλον όπου το πρόβλημα υπογεννητικότητας στην Ελλάδα θα έχει μειωθεί, η αποστολή της Be-Live είναι:show και ένα photo booth που “χώρεσε” τις στιγμές μικρών και μεγαλύτερων παιδιών!

✔ η προώθηση και εξασφάλιση πρόσβασης οικονομικά ευπαθών ομάδων σε θεραπείες υπογονιμότητας

✔ η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των κρατικών φορέων και δομών αλλά και του κοινού σχετικά με την υπογονιμότητα

«Μια φορά κι ένα καιρό... 9 μήνες πριν» - Το παραμύθι για την εγκυμοσύνη