Μετακίνηση #6: Οι αλλαγές το Σαββατοκύριακο – Τι να προσέξετε

Δημοσιεύθηκε στις

Το πρώτο βήμα για την χαλάρωση του lockdown ξεκινάει από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο. Όλοι μας έχουμε κουραστεί κυρίως ψυχολογικά από το συνεχιζόμενο lockdown και αναζητούμε "ανάσες ελευθερίας".

Παρά την αύξηση των κρουσμάτων, η κυβέρνηση αντιλήφθηκε την κόπωση των πολιτών και προχώρησε σε σταδιακή αποκλιμάκωση των μέτρων. Επιπλέον θεωρείται ότι η μεταφορά δραστηριοτήτων σε ανοιχτούς χώρους, είναι πιο ασφαλής σε σχέση με συγκεντρώσεις σε σπίτια και κλειστούς χώρους.


Έτσι από αυτό το Σάββατο 3 Απριλίου, και μόνο για τα σαββατοκύριακα θα επιτρέπεται η μετακίνηση #6 για προσωπική άσκηση με όχημα σε υπαίθριο χώρο έως 3 άτομα ή μια οικογένεια και με αποφυγή οποιουδήποτε μαζικού συγχρωτισμού.

Προσοχή! Οι διαδημοτικές μετακινήσεις θα είναι ελεύθερες μόνο τα Σαββατοκύριακα και εντός νομού.

«Θέλουμε να εκτονωθεί και να ασκηθεί ο κόσμος, όμως αυτό πρέπει να γίνει με κανόνες. Αρα από το Σάββατο αυτό πιλοτικά ανά οικογένεια ή μέχρι 3 άτομα η μετακίνηση αλλά με ξεκάθαρη σύσταση εκ μέρους μας αποφυγής συνωστισμών και κατάχρησης της δυνατότητας αυτής και κυρίως με υποχρεωτική χρήση μάσκας. Χρησιμοποιούμε με φειδώ με μέτρο με σύνεση τη δυνατότητα διαδημοτικής μετακίνησης τα Σαββατοκύριακα έτσι ώστε να μην χρειαστεί να αναγκαστούμε να προχωρήσουμε σε άρση του μέτρου λόγω νέων συγχρωτισμών λόγω νέων συνωστισμών. Ας βγούμε λοιπόν από τα σπίτια μας, με μέτρα, ας εκτονωθούμε μακριά όμως από συνωστισμούς σε σπίτια και μικρούς χώρους που ούτως ή άλλως το γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά ευνοούν τη διασπορά και τη μετάδοση του ιού», σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς.

Παράλληλα από Δευτέρα ανοίγει ακινήτων το λιανεμπόριο με click away και click in shop. Συγκεκριμένα θα επιτρέπεται η λειτουργία καταστημάτων, με τη χρήση ειδικού κωδικού μια φορά τη μέρα και έως 3 ώρες συνολικά. Θα επιτρέπεται η πώληση εκτός καταστήματος με ραντεβού με το λεγόμενο click away και η πώληση εντός καταστήματος πάλι με ραντεβού (click in shop). Εντός του καταστήματος θα επιτρέπεται 1 πελάτης ανά 25τμ με μέγιστο όριο 20 πελάτες κατά περίπτωση.

Μάλιστα θα επιτρέπεται και η μετακίνηση σε άλλο δήμο, μόνο για ψώνια και με την επίδειξη του ραντεβού.