Μέλλουσες μαμάδες… μιλήστε στην κοιλιά σας

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Όταν μιλά ένας γονιός στο παιδί του, ενώ ακόμη βρίσκεται μέσα στη μήτρα της μαμάς του, βοηθά στη βελτίωση των γλωσσικών του δεξιοτήτων αργότερα στη ζωή του.

Επιστήμονες ανακάλυψαν, ότι ο ήχος της φωνής της μητέρας είναι από τις πρώτες αισθητηριακές εμπειρίες που έχει το έμβρυο καθώς αναπτύσσεται μέσα στη μήτρα.


Οι επιστήμονες γνωρίζουν εδώ και καιρό πως ένα έμβρυο μπορεί να νιώσει τον χτύπο από τους παλμούς της καρδιάς της μητέρας του, όμως μέχρι τώρα αγνοούσαν το ρόλο που μπορεί να έχει αυτό στην ανάπτυξη ενός παιδιού.

Νέες έρευνες που έγιναν σε πρόωρα βρέφη δείχνουν, ότι ο ήχος της φωνής της μητέρας παίζει άμεσο ρόλο στην ανάπτυξη της ακοής και των γλωσσικών δεξιοτήτων.

Σύμφωνα με μια μελέτη, που διεξήχθη από μια ερευνητική ομάδα της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ, μπορεί να εξηγήσει προηγούμενα στοιχεία, που αποδεικνύουν ότι τα μωρά είναι σε θέση να αναγνωρίσουν ορισμένα στοιχεία της γλώσσας, από τη στιγμή της γέννησής τους.

Οι επιστήμονες, η έρευνα των οποίων δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Proceedings of the National Academy of Sciences, πιστεύουν πως η φωνή της μητέρας μπορεί να συνδέεται άμεσα με την ανάπτυξη του ακουστικού φλοιού –του τμήματος του εγκεφάλου που επεξεργάζεται τη γλώσσα.