Meghan Markle: Ποια επαναστατική αλλαγή φέρνει στο Παλάτι (και όχι μόνο) το μωρό της; (φωτο)

Πριν λίγες μέρες όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης είχαν ως πρώτο θέμα την πολυπόθητη γέννα της Meghan Markle, το φύλο του μωρού και το όνομά του. Κανένας, όμως, μέχρι τώρα δεν παρατήρησε ότι πλέον η βασιλική οικογένεια έχει ΧΡΩΜΑ. Η 37χρονη Αμερικανίδα διαζευγμένη, Meghan Markle, έφερε στον κόσμο ένα παιδί, το οποίο δεν είναι γαλαζοαίματο, θα έλεγαν πολλοί. Είναι λίγο μελαψό, θα πουν άλλοι.

Κι όμως, το γεγονός ότι η Meghan Markle είναι μιγάδα δεν αλλάζει και πολλά στη μοναρχία. Ήδη από την περίοδο που μαθεύτηκε ότι η Meghan έβγαινε ερωτικά ραντεβουδάκια με τον Πρίγκιπα Χάρι, οι εφημερίδες είχαν γεμίσει με ρατσιστικά σχόλια. "Η Δύσκολη Δούκισσα" ήταν ένας από τους πιο κοινούς και χαρακτηριστικούς τίτλους στα tabloids ή επίσης πολλά sites τη χαρακτήριζαν ως "μια ακόμη μαύρη γυναίκα που δείχνει επιθετική, κακή και εχθρική".

Η θύελλα της "άγριας μαύρης γυναίκας" ξαναδημιουργήθηκε και η Meghan, η δούκισσα του Sussex, δεν αποκλείεται από αυτήν. Σύμφωνα με το NBC News, ορισμένοι Βρετανοί δημοσιογράφοι λένε ότι η Meghan αντιμετωπίστηκε διαφορετικά από άλλα μέλη του House of Windsor, αναφέροντας μια διαφορετική στάση απέναντι στην Kate, τη σύζυγο του μεγαλύτερου αδελφού του Harry, Πρίγκιπα William.

 

 

Σίγουρα αυτή η συμπεριφορά θα σας θυμίζει τον τρόπο με τον οποίο η πρώην Πρώτη Κυρία, Michelle Obama, αντιμετωπίστηκε για ένα σύντομο χρονικό διάστημα μετά την ανάληψη του τίτλου. Η Michelle έχει μιλήσει για το ρατσισμό που αντιμετώπισε ως Πρώτη Κυρία, σημειώνοντας ότι ένας υπάλληλος της επαρχίας της Δυτικής Βιρτζίνια την αποκαλούσε «πίθηκο στα τακούνια».

Από την άλλη πλευρά, θα πρέπει να πούμε ότι είναι άδικο να χαρακτηρίζεται η Meghan ως  "μαύρος ήρωας". Κι αυτό, γιατί είναι αρκετά ψυχοφθόρο για τις μαύρες γυναίκες με το άφρο look να αισθάνονται μειονεκτικά απέναντι σε μία μαύρη γυναίκα που έχει ίσια, μακριά μαλλιά, ελαφρύ δέρμα και στενή μύτη. Μήπως αυτό σημαίνει ότι αν μια γυναίκα δε μοιάζει στη Meghan, δεν αποτελεί και την "αποδεκτή" έκδοση μιας μαύρης γυναίκας, οπότε δεν της δίνεται και η πρέπουσα σημασία; Είναι η εκδοχή του μαύρου που μετράει;

Αλλά ακόμη και με τον ρατσισμό και τις επιθυμητές (ή ανεπιθύμητες) ετικέτες που χαρακτηρίζουν τη Meghan, εκείνη συνεχίζει να είναι μέσα στη βασιλική οικογένεια και μάλιστα να είναι η Δούκισσα του Sussex. Και το μωρό της είναι το έβδομο στη γραμμή του θρόνου και το πρώτο μωρό με αφρικανική καταγωγή που φέρει έναν τέτοιο τίτλο στην ιστορία των βρετανικών δικαιωμάτων.

 

 

Κι αυτό είναι υπέροχο. Γιατί σημαίνει ότι υπάρχει μια νέα γενιά δικαιωμάτων. Είναι ένα σύμβολο αλλαγής, νέων αρχών και διαταράσσει τους κανόνες των γαλαζοαίματων. Βέβαια, πάντα υπάρχει το ενδεχόμενο αυτό το αγόρι να γίνει πολύ σύντομα αποδέκτης ρατσιστικών σχολίων, αλλά και μόνο η παρουσία του θα αποτελέσει ένα παράδειγμα ότι οι μικτές οικογένειες σπάζουν το κατεστημένο και δημιουργούν νέες ιστορίες. Και αυτό αποτελεί έναν φάρο ελπίδας όχι μόνο για τους Βρετανούς, αλλά για όλη την υφήλιο.

 

 

Διαβάστε επίσης: Meghan Markle: Οι πρώτες φωτογραφίες με το γιο της και η ιστορία πίσω από το όνομα που διάλεξαν γι' αυτόν! (φωτο & video)

 

 

tags:


tags: