«Μας κοίταξε και έφυγε» λέει η μητέρα του 5χρονου για τον οδηγό που χτύπησε το γιο της

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Eπέστρεψε στο σπίτι του και είναι καλά στην υγεία του ο 5χρονος που την Τετάρτη 27/09 έπεσε θύμα τροχαίου έξω από το νηπιαγωγείο του στην Πτολεμαΐδα.

Όλα έγιναν λίγο μετά τη 01:00 το μεσημέρι της Τετάρτης 27/09. Η μητέρα του 5χρονου παρέλαβε το παιδί από το νηπιαγωγείο που βρίσκεται στην οδό Καυκάσου στην Πτολεμαΐδα, πριν συμβεί το τρομακτικό τροχαίο.


Διερχόμενο Ι.Χ. αυτοκίνητο που οδηγούσε 67χρονος χτύπησε το αγοράκι τη στιγμή που ο 5χρονος φαίνεται πως άφησε για λίγο το χέρι της μητέρας του και βρέθηκε στον δρόμο.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η μητέρα του 5χρονου στο newsit.gr, ο οδηγός σταμάτησε για λίγο και στη συνέχεια έφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση χωρίς να γνωστοποιήσει τα στοιχεία του.

Το παιδί μεταφέρθηκε στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο της Πτολεμαΐδας όπου νοσηλεύτηκε για προληπτικούς λόγους στην Ορθοπεδική Κλινική, και αφου πραγματοποιήθηκαν οι απαραίτητες εξετάσεις σήμερα Πέμπτη 28/09 πήρε εξιτήριο και επέστρεψε στο σπίτι χωρίς κανένα πρόβλημα στην υγεία του.

Η μητέρα του 5χρονου περιγράφει στο newsit.gr όσα έγιναν έξω απο το νηπιαγωγείο: «Όλα έγιναν χθες το μεσημέρι όταν πήγα να πάρω το παιδί απο το νηπιαγωγείο. Η δασκάλα άνοιξε την πόρτα του σχολείου και μου τον έδωσε στο χέρι.

Τον πήρα στην αγκαλιά μου και μιλούσαμε με τη δασκάλα για πράγματα που αφορούσαν το σχολείο. Τον άφησα για λίγο κάτω, έφυγε απο το χέρι μου κι έτρεξε προς τον δρόμο. Την ώρα που τον φωνάξαμε με τη δασκάλα περνούσε με το αυτοκίνητο του ένας κύριος μεγάλης ηλικίας και τον βρήκε τον μικρό μου με το μπροστινό αριστερό φανάρι.

Τον χτύπησε στη μέση. Το παιδί έπεσε κάτω και έτρεξα κατευθείαν κοντά του. Ευτυχώς δεν έκλαψε αλλά φάνηκε οτι φοβήθηκε. Τον σήκωσα απο κάτω και ο οδηγός έφυγε. Ο οδηγός σταμάτησε μόνο μέχρι να δει να σηκώνω το παιδί.

Με κοίταξε και έφυγε. Και μας πείραξε πολύ το γεγονός ότι δεν σταμάτησε καν να ρωτήσει αν χρειαζόμαστε κάτι. Μάθαμε πως είπε στην αστυνομία ότι δεν κατάλαβε πως τον χτύπησε, γι αυτό και έφυγε. Πήγε μετά μόνος του στην αστυνομία και μιλήσαμε μαζί του πλέον και μας είπε πως θα είναι δίπλα μας σε ό,τι χρειαστούμε.

Ταραχτήκαμε πάρα πολύ. Ευτυχώς ο μικρός είναι καλά και πήραμε εξιτήριο απο το νοσοκομείο σήμερα. Έγιναν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις, υπήρχε μία πιθανότητα να είχε ένα μικρό κάταγμα αλλά τελικά ευτυχώς ούτε αυτό δεν έπαθε».

Ο 67χρονος οδηγός του αυτοκινήτου εμφανίστηκε αυτοβούλως στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής και αφέθηκε ελεύθερος με εισαγγελική εντολή μέχρι να οριστεί δικάσιμος.

«Έφυγε για να πάρει την εγγονή του, δεν εγκατέλειψε το παιδί»

Ο αδελφος του 67χρονου οδηγού μιλάει στο newsit.gr: «Ο αδελφός μου σταμάτησε για λίγα δευτερόλεπτα μετά το συμβάν και είδε το παιδί να σηκώνεται και να είναι καλά. Κατάλαβε οτι το παιδί έπεσε πάνω στο αυτοκίνητο.

Σταμάτησε και αφού το παιδί σηκώθηκε συνέχισε για να πάει να πάρει την εγγονή του απο το δικό της σχολείο, για να μην περιμένει. Και επέστρεψε αμέσως και ο μικρός είχε φύγει. Δεν το εγκατέλειψε σε καμία περίπτωση.

Επέστρεψε αμέσως για να δει αν είναι καλά. Έφυγε για να πάρει την εγγονή του ώστε να μην είναι μόνη και χαθεί. Και στη συνέχεια αφου γύρισε και δεν το βρήκε το αγοράκι, πήγε στην αστυνομία να εμφανιστεί. Στεναχωρέθηκε πολύ και έχει πολλά προβλήματα υγείας. Ευτυχώς είναι καλά το παιδί».