Μαρία Μπακοδήμου: «Έχω σκεφτεί το ενδεχόμενο να γίνω γιαγιά και μου αρέσει, αλλά...»

Δημοσιεύθηκε στις

Τη Μαρία Μπακοδήμου φιλοξένησε στις «Μαμά-δες» η Τζένη Θεωνά με την παρουσιάστρια να μιλά για τους δυο γιούς της, τις αγωνίες που έχει για εκείνους αλλά και για το πόσο την βοήθησαν να εξελιχτεί και να γίνει καλύτερος άνθρωπος.

Ξεκινώντας να μιλά για την καριέρα της μίλησε για τηλεόραση, την οποία υπηρετεί πιστά 25 χρόνια, ενώ επεσήμανε ότι «οι δεσμεύσεις με πνίγουν σε όλους τους τομείς της ζωής μου».


«Μου αρέσει αυτή η δουλειά και την έχω απολαύσει σε όλες τις εκφάνσεις της. Έχω δουλέψει σε εκπομπές που δεν μου άρεσαν, δεν ήμουν εγώ καλή, είχα χάσει τον μπαμπά μου, είχα τα ψυχολογικά μου.  Η τηλεόραση πρέπει να έχει ανθρώπους που είναι ανοιχτοί και να δείχνουν αυτό που είναι, όταν έχει ανθρώπους που τα έχουν χαμένα με τον εαυτό τους, είναι μία θολούρα και για τον τηλεθεατή» ανέφερε σε άλλο σημείο.

Οι γιοι της έχουν πια μεγαλώσει και μάλιστα έχει σκεφτεί το ενδεχόμενο να γίνει γιαγιά και της αρέσει.

«Τα αγόρια είναι άντρες, είναι 23 και 22. Έχω σκεφτεί το ενδεχόμενο να γίνω γιαγιά, μου αρέσει, απλά δεν θα ήθελα να γίνουν γονείς πολύ νέοι. Να έχουν χορτάσει τη ζωή τους, να έχουν γεμίσει από εμπειρίες… Το να γίνει γονιός σημαίνει ότι αφοσιώνεσαι σε κάτι και αφήνεις πίσω πολλά πράγματα.

Πολλές φορές προσπαθώ να θυμηθώ πώς ήταν τα βράδια που είχαμε τους κολικούς και την επόμενη μέρα είχαμε πρωινό, που έπρεπε να ξυπνήσω είτε να τους δώσω να φάνε, πώς ήταν… Θυμάμαι μόνο ότι κάθε φορά που συνέβαινε κάτι τέτοιο, νόμιζα ότι δεν θα τελειώσει ποτέ. Ότι θα ζω μια κατάσταση πίεσης και έπρεπε να ανταποκρίνομαι ανά πάσα στιγμή. Αλλά όλα πέρασαν, όλα πήραν έναν ωραίο δρόμο», δήλωσε μεταξύ άλλων η Μαρία Μπακοδήμου

«Δεν είχα ποτέ περίοδο που να μη δουλεύω και να είμαι συνέχεια με τα παιδιά μου, μόνο τα καλοκαίρια. Παλαιότερα στην τηλεόραση τα καλοκαίρια ήταν πιο μεγάλα, οι εκπομπές τελείωναν νωρίτερα, άρχιζαν αργότερα, ήταν πιο μεγάλα τα καλοκαίρια και τα χαιρόμουν πάρα πολύ. Μου άρεσε πάρα πολύ να πηγαίνω μόνη μου με τα παιδιά κάπου. Με βοήθησαν πάρα πολύ τα παιδιά μου να γίνω καλύτερος άνθρωπος. Πιστεύω πάντα ότι τα παιδιά βγάζουν αυτό που έχουν πάρει από τον γονιό. Επηρεάζουν πάρα πολύ οι γονείς από το μεγάλωμα», πρόσθεσε η παρουσιάστρια μιλώντας με την Τζένη Θεωνά.

Πώς ήταν η μεταβατική περίοδος μετά το διαζύγιό της;

«Δεν υπάρχουν εύκολα διαζύγια, βρίσκεις όμως τις ισορροπίες για το καλό των παιδιών, δεν γίνεται να απομονώσεις τα παιδιά σου» σημείωσε.

Σε ό,τι αφορά την προσωπική της ζωή τα παιδιά της κρατούν διακριτική στάση, την ίδια που που κρατά κι εκείνη μαζί τους.

«Οι γιοι μου έχουν άποψη για τα προσωπικά μου με την ίδια διακριτικότητα που δείχνω κι εγώ για τα δικά τους»