Μαμά-δες: Μια αληθινή ιστορία υιοθεσίας και αγάπης

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Ο μικρός Οδυσσέας είναι 18 μηνών, αξιαγάπητος, πανέμορφος, από τη Σομαλία και υιοθετημένος από την Αθηνά και τον Γιάννη. Και η αλήθεια είναι πως κατά τη διάρκεια της συνέντευξης για αυτό το θέμα και το πως κατάφεραν να έχουν στην ζωή τους τον Οδυσσέα δεν μπορείς να σταματήσεις να τους κοιτάς. Είναι δύο άνθρωποι που ακτινοβολούν ευτυχία μέσα από την οθόνη και δεν υπάρχει πιο όμορφη εικόνα.

Η υιοθεσία λοιπόν όπως βιώθηκε από το ζευγάρι και όπως προβλήθηκε στην εκπομπή "Μαμά- δες" καθώς πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο, το οποίο μάλιστα φαίνεται να αναδιαμορφώνεται και να αλλάζει το θεσμικό του πλαίσιο. Ο Γιάννης δηλώνει πως: "Από τη στιγμή που παίρνεις το παιδί στην αγκαλιά σου, που μπαίνει στο σπίτι σου δεν καταλαβαίνεις τίποτα, ούτε χρώμα, ούτε φυλή, τίποτα απολύτως. Προχωράς, κάνεις την αίτηση και όλα καλά".


Ακόμα η Αθηνά συμπληρώνει ότι: "Οι γονείς μας δεν είχαν κανένα ενδοιασμό. Έχουμε στο οικογενειακό μας περιβάλλον και άλλα παιδιά που είναι υιοθετημένα, στην ηλικία μας δηλαδή οπότε ήμασταν όλοι ενθουσιασμένοι".  Περίπου 2.5-3 χρόνια κράτησε όλη η διαδικασία μέχρι να αντικρίσουν τον Οδυσσέα τους όπως μας αποκαλύπτουν και σύμφωνα με τον Γιάννη: "Στην αναμονή δεν ήξερες τίποτα. Τώρα το θεσμικό πλαίσιο έχει αλλάξει". αυτό  ήταν το πιο δύσκολο κομμάτι.

Κάποια στιγμή χτύπησε ένα τηλέφωνο. Έγινε και αυτό. "Το συζητήσαμε γύρω στο 1 λεπτό. Η περίοδος προσαρμογής ήταν περίπου 8 μέρες. Ήταν μια καλή διαδικασία καθώς εξασφαλίζει το συμφέρον του παιδιού", εξομολογούνται στην κάμερα για τις πρώτες μέρες που ήρθαν σε επαφή με το μωρό τους. Δηλώνουν πως: "Όταν ήρθε στο σπίτι το μωράκι μας ήταν μια συνεχόμενη γιορτή". Μάλιστα έχουν κάνει ήδη αίτηση στο μηχανισμό για να υιοθετήσουν και άλλο παιδί και ο μικρός Οδυσσέας να αποκτήσει αδερφάκι.

Το πιο όμορφο στοιχείο πάντως σε αυτή την συνέντευξη, που πατώντας στο βίντεο πιο πάνω μπορείς να τη δεις ολόκληρη, είναι η ευτυχία που ξεχειλίζει από την οθόνη. Μακάρι όλοι οι γονείς να ακτινοβολούν έτσι όταν μιλούν και περιγράφουν την οικογένεια τους.