Μαγειρίτσα κοκκινιστή

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Μια διαφορετική συνταγή για το φετινό Πάσχα

Υλικά


-1 συκωταριά αρνίσια

-4 κουτ. σούπας βούτυρο

-5-6 κρεμμυδάκια φρέσκα

-1/2 ποτήρι κόκκινο κρασί

-1 κονσέρβα ντομάτα τριμμένη ή φρέσκια χωρίς σπόρους

-1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

-αλάτι, πιπέρι

 

Διαδικασία

Ζεματίζουμε τη συκωταριά για 5 λεπτά σε αλατισμένο νερό που βράζει. Αφήνουμε να κρυώσει και την χοντροκόβουμε. Στην συνέχεια την τσιγαρίζουμε μαζί με τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε κατσαρόλα με το βούτυρο μέχρι να ροδίσουν. Σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί, προσθέτουμε την ντομάτα και αφήνουμε να βράσει μέχρι να απορροφηθεί  το νερό. Μόλις μελώσει η σάλτσα, το φαγητό είναι έτοιμο. Ρίχνουμε τον άνηθο , αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε αμέσως.