Mac’n’cheese με κουνουπίδι που θα λατρέψουν τα παιδιά σας!
Δημοσιεύθηκε στις
Από τη *Θέμιδα Καρδιόλακα
"Και κάπως έτσι το παιδί σας τρώει επιτέλους κουνουπίδι."
Χρόνος προετοιμασίας: 25 λεπτά
Μερίδες: 4
Τι χρειαζόμαστε
- 400 γρ. κοράλλι ή ζυμαρικό χωρίς γλουτένη
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή αλεύρι χωρίς γλουτένη
- 1 κούπα γάλα φρέσκο με χαμηλά λιπαρά
- 1 κούπα τυρί cheddar
- 1 κούπα τυρί γκούντα
- 2/3 κούπας πουρέ κουνουπιδιού
Τι κάνουμε
- Βράζουμε λίγο κουνουπίδι και το πολτοποιούμε στο μούλτι.
- Βράζουμε το κοράλλι.
- Σε ένα αντικολλητικό σκεύος ρίχνουμε το βούτυρο με το αλεύρι.
- Μόλις αναμειχθούν, προσθέτουμε το γάλα και μόλις ζεσταθεί λίγο και ομογενοποιηθεί το μείγμα ρίχνουμε και τα τυριά με το κουνουπίδι.
- Προσθέτουμε το κοράλλι και ανακατεύουμε. Αλατοπιπερώνουμε προαιρετικά.
- Τα σερβίρουμε ζεστά.
*H Θέμις Καρδιόλακα είναι σεφ και blogger του mamaknows.gr. Eχει γράψει τα βιβλία "Μαμά δεν τρώω πράσινα", "Όχι πια γλουτένη , μαμά", "Τι θα φάω στο σχολείο, μαμά;"