Κορονοϊός: Με ποιο εμβόλιο ξεκινά τον Αύγουστο ο εμβολιασμός των παιδιών στη Βρετανία;

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Αναμένοντας, εμείς οι γονείς, να έρθει η σειρά μας, ηλικιακά, για να εμβολιαστούμε κατά του κορονοϊού, ένα ερώτημα που μας απασχολεί είναι τι θα γίνει με τα παιδιά. Αρκετές εταιρείες έχουν αρχίσει δοκιμές σε ανήλικα, ακόμα και βρέφη, ενώ σε κάποιες χώρες, όπως το Ισραήλ, έχουν ξεκινήσει οι εμβολιασμοί σε έφηβους, άνω των 16 ετών.

Τον Αύγουστο θα αρχίσουν να εμβολιάζονται τα παιδιά στο Ηνωμένο Βασίλειο για τον νέο κορονοϊό, σύμφωνα με τον ακόμη προκαταρκτικό σχεδιασμό της κυβέρνησης του Μπόρις Τζόνσον με στόχο τη μέγιστη δυνατή ανοσία του πληθυσμού, έγραψε η εφημερίδα The Telegraph.


Το χρονοδιάγραμμα αυτό σημαίνει ότι η εκστρατεία ανοσοποίησης των παιδιών θα ξεκινήσει αρκετούς μήνες νωρίτερα από ό,τι προβλεπόταν μέχρι τώρα, σύμφωνα με την εφημερίδα, η οποία επικαλέστηκε δύο πηγές που συμμετέχουν στην κατάρτιση του κυβερνητικού σχεδιασμού.

Πάντως η κυβέρνηση θα αναμείνει τα ευρήματα της μελέτης του εμβολιασμού παιδιών την οποία διεξάγει το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης με το προϊόν που ανέπτυξε μαζί με την βρετανοσουηδική φαρμακευτική βιομηχανία AstraZeneca προτού λάβει την οριστική της απόφαση για την έναρξη της διαδικασίας ανοσοποίησης των παιδιών.

Το δημοσίευμα της Telegraph αναφέρει ότι τα αποτελέσματα δοκιμής της ασφάλειας του εμβολίου σε ομάδα 300 εθελοντών και εθελοντριών ηλικίας μεταξύ 6 και 17 ετών αναμένεται να είναι διαθέσιμα σύντομα, ενώ τα τελικά συμπεράσματα για την αποτελεσματικότητα του προϊόντος θα είναι διαθέσιμα τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο. Το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης δεν είχε ανακοινώσει κάποια ημερομηνία αποπεράτωσης της μελέτης του όταν άρχισε, τον περασμένο μήνα.

Το υπουργείο Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου και το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης δεν ανταποκρίθηκαν αμέσως όταν το πρακτορείο ειδήσεων Reuters αναζήτησε εκπροσώπους τους για να σχολιάσουν το δημοσίευμα της εφημερίδας.