Κορονοϊός: Οκτώ μηνών βρέφος έλαβε και τις δύο δόσεις του εμβολίου της Pfizer - Οι γονείς του είναι γιατροί (video)

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Μπορεί οι μελέτες και τα στοιχεία να δείχνουν ότι τα παιδιά περνούν τον ιό ήπια ή ασυμπτωματικά, ωστόσο δεν έχουν λείψει και περιπτώσεις που χάθηκαν ζωές. Οι φαρμακοβιομηχανίες έχουν ξεκινήσει τις δοκιμές και νεαρές ηλικίες και ήδη το νεαρότερο άτομο πλήρως εμβολιασμένο κατά του κορονοϊού είναι γεγονός.

Πρόκειται για ένα βρέφος οκτώ μηνών, το μικρό Βιτσέντζο, ο οποίος έλαβε και τις δύο δόσεις του εμβολίου της  Pfizer/BioNTech  στη Νέα Υόρκη. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που έδωσαν οι γονείς του μικρού, που είναι γιατροί, δεν είχε κάποιες παρενέργειες το μωρό μετά τον εμβολιασμό, ενώ αναμένονται οι αιματολογικές εξετάσεις προκειμένου να διαφανεί κατά πόσο έχει αποκτήσει αντισώματα.


Η Pfizer και η BioNTech ανακοίνωσαν στις 23 Μαρτίου ότι άρχισαν τις κλινικές δοκιμές του εμβολίου που έχουν αναπτύξει κατά της covid-19 σε παιδιά κάτω των 12 ετών (από βρέφη άνω των 6 μηνών).

Η άποψη του γιατρού

«Υπάρχουν γονείς εθελοντές, που θέλουν να προσφέρουν στην επιστήμη και στη κοινότητα» είπε ο παιδίατρος κ. Μαζάνης στο Open TV, σχολιάζοντας τον εμβολιασμό του βρέφους και προσέθεσε: «Είναι απαραίτητο να συνεχιστεί η έρευνα για να προχωρήσουμε απέναντι στην πανδημία».

Πηγή φωτογραφίας: Il Messagero