Κορονοϊός: 10.320 κρούσματα σε παιδιά σε μία εβδομάδα - Οι περιοχές με τα περισσότερα

Δημοσιεύθηκε στις

Σταθερά υψηλά είναι τα κρούσματα κορονοϊού σε παιδιά, καθώς καταγράφηκαν περισσότερα από 10.000 την προηγούμενη εβδομάδα, στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, από τις 29 Νοεμβρίου έως τις 5 Δεκεμβρίου καταγράφηκαν 10.320 μολύνσεις σε παιδιά από 4 έως 18 ετών, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ.

Ο αριθμός αυτός αποτελεί το 25% του συνόλου των κρουσμάτων που καταγράφηκαν το προηγούμενο διάστημα, μεταβολή της τάξεως του 4% σε σύγκριση με μία εβδομάδα νωρίτερα.

Το διάστημα από τις 29 Νοεμβρίου έως τις 5 Δεκεμβρίου το ποσοστό θετικότητας στο σύνολο των ελέγχων ήταν 0,87%. Πιο αναλυτικά, σε 2.572.206 εργαστηριακούς ελέγχους (PCR- Rapid test), το ποσοστό θετικότητας ήταν 1,6% και σε 2.182.055 self test που διενεργήθηκαν το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 0,51%.

Υπενθυμίζεται ότι από τις 22 ως τις 28 Νοεμβρίου το σύνολο των ασθενών ηλικίας 4-18 ετών είναι 10.719, αποτελώντας το 24% στο σύνολο των κρουσμάτων.

Οι περιοχές με τις περισσότερες μολύνσεις

Ο υψηλότερος δείκτης θετικότητας καταγράφεται στην περιφερειακή ενότητα Ευρυτανίας, όπου την προηγούμενη εβδομάδα ανήλθε σε 2,27%, ενώ ακολουθούν τα Γρεβενά (1,74%) και οι Σέρρες (1,72%). Στον αντίποδα, μηδενικό δείκτη θετικότητας παρουσιάζει η Ιθάκη. 

Τέλος, την προηγούμενη εβδομάδα έγιναν 3.039 νέες εισαγωγές ασθενών, ενώ τα εξιτήρια λόγω ίασης ανήλθαν σε 2.401. Ο λόγος εισαγωγών προς εξιτήρια ήταν 1,27.

Κλειστές σχολικές μονάδες

H διασπορά της Covid-19 σε παιδιά «αντανακλά» και στον αριθμό των σχολικών τμημάτων που κλείνουν λόγω 50%+1 κρουσμάτων. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας, δεκάδες σχολικά τμήματα νηπιαγωγείου, δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου σε συνολικά 20 σχολικές μονάδες έχουν κλείσει σήμερα, Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου.

Ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού από 5 ετών και άνω

Από την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού προκειμένου την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου να ξεκινήσει ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊούτων παιδιών από 5 έως 11 ετών.

Όπως ανακοίνωσε ο γγ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους κατά την τακτική ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας τη Δευτέρα, η πρώτη παρτίδα εμβολίων για παιδιά θα φθάσει στη χώρα στις 13 Δεκεμβρίου.

Οι εμβολιασμοί παιδιών 5 - 11 ετών θα γίνεται σε νοσοκομεία και χώρους Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, σε πρώτη φάση και σταδιακά θα προστίθενται περισσότερα εμβολιαστικά κέντρα.

Εμβολιαστικά κέντρα για παιδιά έχουν οριστεί σε 75 περιοχές της χώρας.

Στην Αττική οι εμβολιασμοί θα πραγματοποιούνται σε 5 εμβολιαστικά σημεία:

  • Παίδων Αγία Σοφία
  • Παίδων Πεντέλης
  • Ασκληπιείο Βούλας
  • Κέντρο Υγείας «Αγία Σοφία» στον Πειραιά
  • Κέντρο Υγείας Περιστερίου