Κορίτσια, το όριο των 100 ml στις χειραποσκευές φτάνει (επιτέλους) στο τέλος του!

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Αλήθεια πόσο εκνευριστικό είναι να μετράμε τα υγρά σε μπουκαλάκια, που θα πάρουμε μαζί μας στην χειραποσκευή στο αεροπλάνο; Ειδικά εμείς, οι γυναίκες έχουμε πρόβλημα καθώς δεν μπορούμε να μεταφέρουμε τα καλλυντικά που χρειαζόμαστε.... Κι εντάξει μέικ απ και αρώματα, που είναι σε μικρές συσκευασίες, αλλά σαμπουάν, αφρόλουτρα, κρέμες σώματος αποτελούν πρόβλημα...

Το αεροδρόμιο City του Λονδίνου δείχνει το δρόμο! Οι επιβάτες πτήσεων από το αεροδρόμιο City του Λονδίνου δεν θα υποχρεώνονται πλέον να περιορίζουν την ποσότητα υγρών σε κάθε φιαλίδιο που έχουν στις χειραποσκευές τους στα 100ml.


Το όριο υπερπολλαπλασιάζεται πλέον στα 2 λίτρα! Όχι κορίτσια, δεν σκέφτηκαν τις ανάγκες μας οι Βρετανοί, αλλά αυτό καθίσταται δυνατό μετά από την εγκατάσταση προηγμένης τεχνολογίας αξονικών σαρωτών στα σημεία ελέγχου των χειραποσκευών.

Τα μηχανήματα τοποθετήθηκαν μετά από την εντολή της βρετανικής κυβέρνησης προς τα μεγάλα αεροδρόμια της χώρας να εφαρμόσουν τη συγκεκριμένη αλλαγή στους κανόνες για τις χειραποσκευές έως τον Ιούνιο του 2024.

Αντίστοιχα μηχανήματα θα εγκατασταθούν εντός του έτους στα περισσότερα μεγάλα βρετανικά αεροδρόμια, οπότε θα υπάρξει μεγαλύτερη ευελιξία κι εκεί.

Αυτή τη στιγμή το μόνο αεροδρόμιο στο Λονδίνο, που χρησιμοποιεί τους σαρωτές αυτούς ήδη, πλην του City, είναι αυτό του Teeside στο Ντάρλινγκτον. Εκεί οι επιβάτες δε χρειάζεται να βγάζουν από τις τσάντες τους υγρά και ηλεκτρονικές συσκευές.

Ωστόσο, ο σαρωτής αυτός έχει ήδη δοκιμαστεί στον τερματικό σταθμό 2 του αεροδρομίου του Μονάχου επί τρία χρόνια. Νέοι σαρωτές θα είναι επίσης διαθέσιμοι στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης φέτος. Ο κανονισμός φτάνει σιγά σιγά (επιτέλους) στο τέλος του.

Το όριο των 100ml στα υγρά που μπορεί ένας επιβάτης να παίρνει μαζί του στο αεροσκάφος άρχισε να ισχύει στη Βρετανία από το 2006, όταν είχαν αποτραπεί τρομοκρατικές επιθέσεις σε διατλαντικές πτήσεις.