Κωνσταντίνος Καζάκος: Τα παιδιά μου έχουν 12 χρόνια διαφορά, προσπαθώ με νύχια και με δόντια, να έχουν σχέση μεταξύ τους

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Η Τζένη Θεωνά συνάντησε τον Κωνσταντίνο Καζάκο για την εκπομπή Μαμά-δες. Ο γνωστός ηθοποιός μίλησε για τα παιδιά του, Τζένη και Ιάσονα, το τι ονειρεύεται για εκείνα, τους γονείς του και τα επαγγελματικά απωθημένα που του έχουν μείνει.

«Προσπαθώ να βλέπω τον κόσμο μέσα από τα μάτια ενός παιδιού. Θα ήθελα να μην αισθάνομαι στις πλάτες μου το πέρασμα του χρόνου αλλά είμαι μια χαρά με αυτό. Επαγγελματικά είμαι πολύ χαλαρός, κάνω διακοπές διαρκείας. Προσπαθώ να προγραμματίσω κάνα ταξιδάκι. Ο στόχος μου τώρα είναι να πάρω και τα δύο παιδιά μου, και την Τζένη και τον Ιάσωνα, και να πάμε μια Αίγυπτο. Να δούμε όλα αυτά τα καταπληκτικά πράγματα και να τα ξαναδώ κι εγώ, γιατί τα είχα δει όταν ήμουν 16-17 ετών» είπε αρχικά.


Όταν του ανακοίνωσε η κόρη του Τζένη ότι θα γίνει ηθοποιός, δεν αιφνιδιάστηκε.

«Το ήξερα. Την είχα βγάλει μικρή σε κάποιες παραστάσεις και περνούσε καταπληκτικά. Κόλλησε το μικρόβιο και σιγά μην ξεφύγει. Πήγα να την δω στις τελικές εξετάσεις της δραματικής σχολής. Σαφώς την έκρινα ως μια τελειόφοιτη και όχι ως μια επαγγελματία. Ήταν ωραία συναισθήματα γιατί ήταν και καλή, αν δεν ήταν θα είχαμε θέματα. Θα της το έλεγα αν δεν ήταν καλή για την προστασία της. Έχουν καταστραφεί πολλές ζωές με ανθρώπους που δεν κάνουν και μένουν στο θέατρο. Ήμουν υπερήφανος και το χάρηκα. Μου έφυγε ένα άγχος και ένα βάρος που είχα».

«Με την Τζένη και με τον Ιάσονα νομίζω ότι είναι η πιο ειλικρινής σχέση που έχω. Δεν κρυβόμαστε ο ένας από τον άλλο. Πριν ήμουν γιος της Καρέζης και του Καζάκου και τώρα θέλω να λένε για την κόρη μου: “Αυτός είναι ο μπαμπάς της Τζένης”. Αυτό να ακούσω και θα χαρώ πάρα πολύ. Με τα παιδιά μου τα λέμε όλα. Τα λέμε όλα με την Τζένη, είναι η καλύτερή μου φίλη», πρόσθεσε στη συνέχεια ο Κωνσταντίνος Καζάκος.

«Ο Ιάσονας δεν ξέρω τι θα ακολουθήσει. Δεν θέλει να ακούει για θέατρο αλλά του αρέσει πολύ η μουσική. Δεν πήγε για κιθάρα αλλά για πλήκτρα. Έχουμε κολλήσει με τα lego. Είμαστε σε μια θεματολογία Star Wars και κάνουμε διάφορες σκηνές από ταινίες με lego. Μόλις τελείωσα ένα που έφτιαξα και είναι εμπνευσμένο από το Star Wars και το έχω κάνει φωτιστικό. Τέσσερις μήνες μoυ πήρε να το φτιάξω».

Όσον αφορά τους γονείς του, εξομολογήθηκε: «Η απώλεια της μάνα ξεπερνιέται και πρέπει να ξεπεραστεί για ένα παιδί, αλλά η πληγή υπάρχει. Ο πόνος υπάρχεις. Ας πούμε, τώρα, εμένα τώρα που έκλεισε ο χρόνος, έχει αρχίσει να μου λείπει πάρα πολύ ο πατέρας μου. Τώρα το αισθάνομαι όσο πάει και περισσότερο. Το αστείο είναι πως είχα να απευθυνθώ κάπου, είχα τον πατέρα μου για να απευθυνθώ. Τώρα δεν έχω να απευθυνθώ σε κάποιον που να είναι πάνω από εμένα. Τώρα απευθύνονται οι άλλοι σε εμένα.

Ξαφνικά είναι σαν να πήρα τον ρόλο του. Εντάξει, έτσι είναι αυτά. Σαν συμβουλή από εκείνους κρατώ πως το βασικό είναι να είσαι ο εαυτός σου, να μην φοράς μάσκες και τέτοια στη ζωή σου. Εμείς φοράμε μάσκες στο θέατρο, στη ζωή μας όμως όχι».

«Όσο ήρεμος τώρα τόσο διαόλι ήμουν μικρός. Ήμουν ζωηρός, έχω κάνει χοντρές βλακείες. Τα παιδιά πρέπει να εκτονώνονται.

Και αν δεν εκτονωθούν μικρά, θα εκτονωθούν μεγάλα και θα πάνε σε επικίνδυνα πράγματα.

Έχω ομοιότητες με τα παιδιά μου σε αυτή την ηλικία. Τους δίνω χώρο! Σε βασικά πράγματα μαζεύω εγώ αλλά θέλω τα παιδιά να είναι αυτόνομα. Είναι ένας μικρός άνθρωπος, ισότιμος. Τα παιδιά μου έχουν 12 χρόνια διαφορά ηλικίας, αλλά είναι δεμένα. Είναι αυτό που προσπαθώ με νύχια και με δόντια, να έχουν σχέση μεταξύ τους. Είναι μεγάλη διαφορά, αλλά όχι τόσο μεγάλη. Νομίζω το έχω καταφέρει. Προσπαθούσα να τα παίρνω εκδρομές να φεύγουμε μαζί για να είναι δεμένοι».

Ο Κωνσταντίνος Καζάκος είναι η φωνή του Ντόναλντ Ντακ στην Ελλάδα. «Η Τζένη το εκτιμούσε γιατί είχε ζήσει τον Ντόναλντ, έχει πεθάνει ο Ντόναλντ, πολλά χρόνια, δεν βγαίνει τίποτα καινούργιο. Ήταν ο καλύτερος ήρωας της Ντίσνεϊ μακράν και ο πιο αστείος. Μου είχαν προτείνει να πάω στην Αμερική, στη Disney, και αρνήθηκα γιατί έπαιζα εδώ πρωταγωνιστικούς ρόλους, είχα φτιάξει τη ζωή μου και έλεγα θα τα αφήσω όλα για να πάω εκεί να κάνω τον Ντόναλντ; Εδώ έκανα Σαίξπηρ. Έπρεπε να είχα πάει γιατί δεν θα έκανα μόνο τον Ντόναλντ, θα έκανα και κάτι άλλο μετά».

Καταλήγοντας, και μιλώντας για τη σχέση που έχει τώρα, είπε μεν ειλικρίνεια: «Δεν θα ήθελα κι άλλο παιδί, ένα τρίτο, με τη σύντροφό μου. Δεν αποκλείω τίποτα αλλά δέν θα ήθελα».

tags:tags: