Κικίλιας: Πιθανός ο εμβολιασμός παιδιών 12 - 15 ετών, πριν τη νέα σχολική χρονιά

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο εμβολιασμού και των παιδιών 12 -15 ετών, πριν από την έναρξη της επόμενης σχολικής τον Σεπτέμβριο, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας μιλώντας στο OPEN TV και την εκπομπή «Ωρα Ελλάδος».

Όπως τόνισε ο υπουργός εφόσον δοθεί «πράσινο φως» για εμβόλιο κορονοϊού σε παιδιά, τότε θα μπορούσε να γίνει εμβολιασμός και πριν από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς «Βλέπετε ότι ακόμα γίνεται κουβέντα για τις ηλικίες 12 - 15 σύμφωνα με την αδειοδότηση που ενδεχομένως θα δώσει ο ΕΜΑ».


Αναφορικά με το εμβόλιο της Astrazeneca και το ερώτημα γιατί δεν γίνεται -μετά τα περιστατικά θρομβώσεων- σε ηλικίες άνω των 50ετών, ο κ Κικίλιας απάντησε ότι με το θέμα ασχολείται αποκλειστικά η επιστημονική επιτροπή και η πολιτική ηγεσία δεν παρεμβαίνει.

«Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών έδωσε οδηγίες και ανακοινώθηκε ότι ανοίγουν τα ραντεβού για τις ηλικίες 30 έως 34 για όλα τα εμβόλια από το Σάββατο. Από τον Ιούνιο θα προχωρήσουμε και σε άλλες ηλικιακές ομάδες». Γίνονται πάνω από 100.000 εμβολιασμοί την ημέρα, πρόσθεσε.