Καρκίνος του Μαστού: Η νέα της συγκινητική καμπάνια της Stella McCartney με γυναίκες που δείχνουν τα σημάδια της μαστεκτομής τους (φωτο +video)

Διανύουμε τον Οκτώβρη, έναν μήνα αφιερωμένο στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για τον καρκίνο του μαστού. Γίνονται πολλές διαφορετικές καμπάνιες ανά τον κόσμο και είναι ένα γεγονός που μας γεμίζει αισιοδοξία, ότι ο κόσμος αρχίζει σταδιακά να κατανοεί, να αντιλαμβάνεται να μην περιθωριοποιεί ακόμα και άθελα του άτομα που βίωσαν ή βιώνουν καρκίνο.

από τη Βέρα Πάρδου

Μια πρωτοβουλία λοιπόν της η Stella McCartney, η οποία ασχολείται ενεργά από το 2014 για να μεταδώσει το μήνυμα και τη μεγάλη σημασία που έχει η έγκαιρη διάγνωση, μας συγκινεί και μας γεμίζει δύναμη. Η διάσημη σχεδιάστρια συνεργάστηκε με τη βραβευμένη με Πούλιτζερ φωτορεπόρτερ Lynsey Addario για μια συγκλονιστική καμπάνια, όπου γυναίκες που πέρασαν καρκίνο του μαστού ή βρίσκονται σε διαδικασία θεραπείας φωτογραφίζονται δείχνοντας περήφανες τα σημάδια που άφησε στο σώμα τους.

Η καμπάνια ονομάζεται «A letter to my loved One’s» και εμπεριέχει ένα χειρόγραφο γράμμα από τις ίδιες στα αγαπημένα τους πρόσωπα όπου περιγράφουν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους από τη στιγμή που διαγνώστηκαν με καρκίνο.

Η φωτογράφιση έγινε στα σπίτια των γυναικών ώστε να μην προκαλέσει η διαδικασία οποιοδήποτε πρόβλημα στην υγεία τους είτε λόγω της μετακίνησης είτε λόγω της αλλαγής περιβάλλοντος.

Οι γυναίκες που συμμετέχουν στην καμπάνια είναι όλων των ηλικιών μητέρες ή μη που τα κατάφεραν, νίκησαν τον καρκίνο και περήφανες μας δείχνουν τα "σημάδια του πολέμου" όπως τα αποκάλεσε κάποια στο συγκλονιστικό βίντεο σκηνοθετημένο από τη διακεκριμένη Alice Aedy, που δημιουργήθηκε στα πλαίσια της καμπάνιας.

Μάλιστα στο βίντεο ακούγονται τα γράμματα που έγραψαν αυτές οι γυναίκες στους αγαπημένους τους και κλείνει με την φράση: "Είμαι περήφανη για τη γυναίκα που έγινα που δεν απολογείται για το πως επιλέγει να ζήσει τη ζωή της".

Αν κάτι οφείλουμε να κρατήσουμε από μια τέτοια πρωτοβουλία είναι ότι η πρόληψη όντως σώζει ζωές και ότι αν δεν είμαστε εμείς πρωταγωνίστριες στις ζωές μας εκείνη δεν θα μας περιμένει να μάθουμε το ρόλο μας. Στην σκηνή της ζωής εισέρχεσαι χωρίς κείμενο, χωρίς να ξέρεις το επόμενο πλάνο, απλώς αγάπησε και αποδέξου τον εαυτό σου γιατί ό,τι κι αν συμβεί εκείνος θα εμφανίζεται καθημερινά σ` αυτή την σκηνή να παλεύει για σένα.

Βαθιά υπόκλιση στις γυναίκες (μας).