«Κάνε πως είσαι η μαμά μου» - Έτσι γλίτωσε 10χρονος την απαγωγή του (vid)

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Η εξυπνάδα του και τα αντανακλαστικά του έσωσαν ένα 10χρονο αγόρι, καθώς κατάφερε να ξεφύγει από μια γυναίκα που το ακολουθούσε στο σπίτι από το σχολείο. Το αγόρι μπήκε σε ψιλικατζίδικο και ζήτησε από την ταμία να προσποιηθεί ότι είναι η μητέρα του.

Το περιστατικό σημειώθηκε στην Πενσυλβάνια των ΗΠΑ και το βίντεο που κατέγραψαν οι κάμερες είναι συγκλονιστικό. ΠΙθανολογείται ότι το αγόρι θα έπεφτε θύμα απαγωγής.


Η άγνωστη γυναίκα ακολουθεί το αγόρι πριν εκείνο της ξεγλιστρήσει και μπει στο κατάστημα της γειτονιάς. Η άγνωστη συνέχισε να παραμονεύει έξω. Ο 10χρονος Σάμι που κατάλαβε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά κατευθύνθηκε προς το ταμείο και ψιθύρισε κάτι στην ταμία να προσποιηθεί ότι ήταν η μητέρα του.

Ο πατέρας του Σάμι, δήλωσε στο WPVI ότι ο γιος του ζήτησε από την ταμία να «συμπεριφερθείς σαν να είσαι η μαμά μου» επειδή «αυτή η κυρία με παρακολουθεί».

Ο Σάμι δήλωσε στο CBS Philadelphia ότι γύριζε με τα πόδια από το σχολείο μέσω του κεντρικού δρόμου, όταν η γυναίκα άρχισε να τον ακολουθεί και να προσφέρεται να του αγοράσει φαγητό.

«Έλεγε: "Πάω στην Wawa, πας εκεί; Τι θα πάρεις από την Wawa; Πού είναι η οικογένειά σου;», εξομολογήθηκε το αγόρι, που παρά το φόβο του, λειτούργησε ψύχραιμα.

Ο Σάμι δεν είχε δει ποτέ τη γυναίκα πριν από εκείνη τη μέρα, αλλά ισχυρίστηκε ότι γνώριζε την οικογένειά του και του είπε ότι έπρεπε να πάει μαζί της.

Η ταμίας ενήργησε αστραπιαία μπαίνοντας ανάμεσα στον Σάμι και τη γυναίκα, η οποία εξακολουθούσε να κρατάει την πόρτα ανοιχτή.Στη συνέχεια, η ταμίας πήγε ήρεμα προς τα εκεί, τράβηξε την πόρτα και την κλείδωσε. Τότε ήταν που η γυναίκα έφυγε τελικά.

Μιλώντας για το τρομακτικό περιστατικό, ο πατέρας του Σάμι δήλωσε ότι συγκλονίστηκε όταν είδε το βίντεο με την παρακολούθηση του γιου του. «Όταν βλέπαμε το βίντεο, έκλαιγα κάθε φορά», είπε.

Ο Σάμι είπε ότι «έτρεμε ακόμα» όταν μπήκε στο κατάστημα.

«Το να βλέπεις το παιδί μου να ψάχνει για βοήθεια επειδή φοβόταν ουσιαστικά για τη ζωή του, αυτό σε πληγώνει βαθιά», δήλωσε ο πατέρας του.

Ο Σάμι αναγνωρίζει στον πατέρα του ότι του έμαθε να είναι επιφυλακτικός με τους ξένους και να προσέχει πάντα το περιβάλλον του.

Το CBS ανέφερε ότι η αστυνομία εντόπισε τη γυναίκα το Σαββατοκύριακο και παραπέμφθηκε για βοήθεια ψυχικής υγείας.

Ο Σάμι έχει τώρα έναν οικογενειακό φίλο που τον συνοδεύει στο σπίτι από το σχολείο μετά το περιστατικό.