«Κάναμε πλάκα» ισχυρίστηκαν οι ανήλικοι που κατηγορήθηκαν για ασέλγεια σε βάρος του 15χρονου συμμαθητή τους

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

«Καθαρή» είναι η ιατροδικαστική εξέταση στην οποία υποβλήθηκε ο 15χρονος από τον Βόλο, ο οποίος κατήγγειλε τρεις συμμαθητές του για ασέλγεια σε βάρος του κατά τη διάρκεια σχολικής εκδρομής στα Ιωάννινα.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η ιατροδικαστική εξέταση δεν έδειξε ασέλγεια. Οι τρεις ανήλικοι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Νοτίου Πηλίου τη Δευτέρα (08.04.24), μετά τα όσα κατήγγειλε ότι βίωσε ο 15χρονος σε ξενοδοχείο στα Ιωάννινα εν μέσω σχολικής εκδρομής, και αφέθηκαν ελεύθεροι.


Όπως μεταδίδει το gegonota.news, σε έναν από τρεις μαθητές Γυμνασίου ασκήθηκε δίωξη για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βαθμό πλημμελήματος, ενώ οι άλλοι δυο κατηγορούνται για συνέργεια. Η εκδίκαση της υπόθεσης ορίστηκε για τις 21 Νοεμβρίου 2024 στο Μονομελές δικαστήριο ανηλίκων Βόλου.

Σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισής τους, οι τρεις ανήλικοι ισχυρίστηκαν ότι «ήθελαν να κάνουν πλάκα».

Υπενθυμίζεται ότι όπως κατήγγειλε ο πατέρας του 15χρονου, το περιστατικό συνέβη ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου (06.04.24) και όταν οι μαθητές Β’ και Γ’ Γυμνασίου επέστρεψαν στο ξενοδοχείο, όπου διέμεναν μαζί με συνοδούς και καθηγητές, που συμμετείχαν στην εκδρομή.

Με βάση την καταγγελία του πατέρα, o 15χρονος γιος του ενώ κοιμόταν, ξύπνησε από μια έντονη πίεση που αισθάνθηκε από χέρι στον πρωκτό του και είδε δίπλα και πάνω στο κρεβάτι του τον 15χρονο συμμαθητή του Γ’ Γυμνασίου του ιδίου σχολείου να γελάει, ενώ στο άλλο κρεβάτι βρίσκονταν δύο ακόμη μαθητές της ίδιας Τάξης και γελούσαν και αυτοί με τις αποτρόπαιες πράξεις σε βάρος του θύματος.