Καλά νέα - Ξύπνησε από το κώμα η 25χρονη Ανυσία, πολυτραυματίας του δυστυχήματος στα Τέμπη

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Οι προσευχές εισακούστηκαν! Αισιοδοξία γεμίζουν οι τελευταίες εξελίξεις για την υγεία της 25χρονης Ανυσίας Λιούρη που τραυματίστηκε σοβαρά στην τραγωδία στα Τέμπη και νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη, καθώς ξύπνησε από το κώμα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes.gr, η 25χρονη πολυτραυματίας η οποία βρισκόταν στο μοιραίο επιβατικό τρένο, "ξύπνησε" από την καταστολή και ουσιαστικά έχει αποκατασταθεί η επικοινωνία της με το περιβάλλον.


Παράλληλα, η κατάσταση της υγείας της παρουσιάζει σταθερή βελτίωση και κατά το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας αναπνέει μόνη της, δίχως την υποστήριξη μηχανικού αερισμού.

Η 25χρονη Ανυσία εξακολουθεί να νοσηλεύεται στην Α’ ΜΕΘ του Γ.Ν. Παπανικολάου.

Ποια είναι η 25χρονη Ανυσία

Σύμφωνα με τα όσα έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας, η 25χρονη Ανυσία είναι μία άριστη μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο ΑΠΘ. Η πολυτραυματίας, αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας, έκανε τώρα μεταπτυχιακό στη Μουσειολογία.

Μιλώντας πριν από κάποιες μέρες στο MEGA η καθηγήτριά της Mατούλα Σκαλτσά είχε πει "Έχει πολύ μακρύ δρόμο μπροστά της, έκανε την πρώτη εγχείρηση. Έχει πολλαπλά εγκαύματα". Όπως η ίδια περιέγραψε: "Έχει και πολλαπλά κατάγματα στην σπονδυλική στήλη, αλλά δεν έχει πειραχτεί ο νωτιαίος μυελός της. Είναι στο Παπανικολάου, την έχουν φέρει στην Μονάδα Εγκαυμάτων, επειδή έχει εγκαύματα τρίτου βαθμού".

Αναφερόμενη στη νεαρή κοπέλα είπε πως "ήταν στο μεταπτυχιακό της Μουσειολογίας, ήταν ο τελευταίος πρόσφατος κύκλος. Νεαρό παιδί είναι. Πάρα πολύ καλή φοιτήτρια, εξαιρετική φοιτήτρια. Προσεκτική, σκεπτόμενη, σοβαρή, πραγματικά, πάρα πολύ καλό παιδί".

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι εκτός από την Ανύσια, ακόμη δύο νέοι δίνουν μάχη για τη ζωή τους 20 ημέρες μετά την τραγωδία στα Τέμπη σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Ειδικότερα, στις ΜΕΘ παραμένουν ο 20χρονος Γεράσιμος, που είναι και ο μοναδικός επιζών από το πρώτο βαγόνι της επιβατικής αμαξοστοιχίας, και η 26χρονη Δάφνη, που είναι η κοπέλα του Βάιου Βλάχου που έχασε τη ζωή του στη μοιραία σύγκρουση.

Ο Γεράσιμος νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας με κρανιογκεφαλικές κακώσεις και η κατάσταση υγείας του είναι κρίσιμη. Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας δίνει η Δάφνη τη δική της μάχη.

tags:

τρένο
tags:

τρένο