Και όμως, η επιχειρηματικότητα εισάγεται ως μάθημα στα ελληνικά σχολεία!

Σε επίσημη εκδήλωση βρέθηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, για τη δημιουργία Εθνικού Μητρώου Νεοφυών Επιχειρήσεων, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Elevate Greece και κατέστησε σαφές τη σημασία που δίνουν και θα δώσουν στην επιχειρηματική λογική. Θα βοηθήσουν στη δημιουργία ενός περιβάλλοντος που θα επιτρέπει σε νέες επιχειρήσεις να ανθίσουν στην Ελλάδα και στην μερική έστω εξασφάλιση των ατόμων να παραμείνουν και να μη μεταβούν στο εξωτερικό για καλύτερο μέλλον.

Συγκεκριμένα τόνισε: «Ως κυβέρνηση κεντρικά έχουμε πάρει την πρωτοβουλία να μειώσουμε συνολικά το κόστος εργασίας. Αφορά ιδιαίτερα τις επιχειρήσεις εντάσεως γνώσης. Γιατί πολλές φορές άκουγα από νεοφυείς επιχειρήσεις ότι έχαναν ανθρώπους γιατί έφευγαν στο εξωτερικό. Η κατάργηση εισφοράς αλληλεγγύης για το 2021 και η δρομολόγηση της μείωσης των εργοδοτικών εισφορών είναι δύο σημαντικά βήματα. Και βέβαια έχουμε πολλά ακόμη να κάνουμε». Καλό θα είναι σε αυτό το σημείο να εξηγήσουμε ότι Elevate Greece είναι η πύλη εισόδου του οικοσυστήματος καινοτομίας της χώρας το οποίο αποσκοπεί στην ενίσχυση, ανάπτυξη και εξωστρέφεια των ελληνικών νεοφυών επιχειρήσεων.

Από εκεί λοιπόν ορμώμενοι αποφάσισαν να εισάγουν και ειδικό μάθημα στην εκπαίδευση που θα αφορά την επιχειρηματικότητα και θα εστιάζει σε τι όντως μπορεί να συναντήσουν οι μαθητές στο μέλλον τους σε πρακτικά επίπεδα επιχειρήσεων. Με αυτό τον τρόπο τα παιδιά θα είναι εξοικειωμένα με την ιδέα της επιχείρησης και τον τρόπο που λειτουργεί ώστε μεγαλώνοντας να είναι και πιο έτοιμοι για τις επαγγελματικές επιλογές που θα χρειαστεί να λάβουν.

Μάλιστα προς το τέλος της παρουσίασης που έλαβε χώρα στον χώρο της δραματικής σχολής του Εθνικού Θεάτρου στην οδό Πειραιώς, ο πρωθυπουργός στην ομιλία του για να τονίσει πόσο σημαντικοί είναι οι άνθρωποι που θα απαρτίζουν μια ομάδα και στη συνέχεια μια επιχείρηση έφερε ως παράδειγμα τους ιδρυτές της Microsoft το 1978.  Ήταν άτομα που υπήρξαν απεριποίητοι, ανήσυχα πνεύματα και όμως απίστευτα ευφυείς, για αυτόν ακριβώς το λόγο γίνονται όλα αυτά, ώστε τα σημερινά αντίστοιχα ανήσυχα πνεύματα στην Ελλάδα να έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν την επιτυχία τους και κυρίως να ξέρουν το πως. Επεσήμανε: «Κανείς δεν εγγυάται την επιχειρηματική επιτυχία στα πρώτα βήματα μιας επιχείρησης. Ούτε είναι δουλειά της κυβέρνησης. Δουλειά όμως της κυβέρνησης είναι να δημιουργήσει το περιβάλλον, να χτίσει το οικοσύστημα. Και επειδή είμαστε σε αυτόν τον χώρο, εμείς δημιουργούμε την υποδομή, το θέατρο. Οι ηθοποιοί που θα παίξουν την παράσταση είστε εσείς».