Και η Νάνσυ Παραδεισανού προχώρησε σε κατάψυξη ωαρίων - Το πολύτιμο δώρο που έκανε στον εαυτό της!

Δημοσιεύθηκε στις

Ο χρόνος μπορεί να κυλάει και να είναι αδυσώπητος για τις γυναίκες που θέλουν να γίνουν μαμάδες, ωστόσο πλέον έχουν σύμμαχο την επιστήμη. Όλο και περισσότερες, καταφεύγουν στην κατάψυξη ωραρίων. Γυναίκες που ξεπερνούν τα 35 έτη και δεν έχουν τον σύντροφο ή τις κατάλληλες συνθήκες, αλλά θέλουν να μείνει ανοικτό το κεφάλαιο μητρότητα στο μέλλον, προχωρούν σε αυτή τη μέθοδο και διατηρούν τα ωάρια τους.

Μετά την Ανθή Σαλαγκούδη και την Κατερίνα Καινούργιου (οι οποίες πρόσφατα προχώρησαν στην κρυοσυντήρηση ωαρίων), η Νάνσυ Παραδεισανού αποφάσισε κι αυτή να προχωρήσει στη διαδικασία κατάψυξης ωαρίων. Η γνωστή δημοσιογράφος ανέβασε μια φωτογραφία που την απεικονίζει λίγο πριν ξεκινήσει η διαδικασία και σε ένα μακροσκελές κείμενο εξήγησε τους λόγους που θέλησε να κάνει αυτό το πολύτιμο δώρο στον εαυτό της.

«Στα φετινά μου γενέθλια, έδωσα στον εαυτό μου ένα από τα πολυτιμότερα δώρα με ορόσημο την αναπαραγωγική μου κατάσταση: την εναλλακτική. Δεν υπάρχει πολυτιμότερο δώρο. Αποφάσισα να πάρω τον εαυτό μου, την προσωπική μου ζωή και την αναπαραγωγική μου υγεία στα σοβαρά και να κάνω αυτό το βήμα.

Την κρυοσυντήρηση ωαρίων. Η ιατρική είναι επιστήμη κι έχει αναλάβει να δίνει εναλλακτικές στα ανθρώπινα προβλήματα. Κι αυτή είναι μια από τις εναλλακτικές που επιλέγω για μένα. Δε θέλω ευκαιρίες, θέλω εναλλακτικές. Μ’ ενδιαφέρει η προοπτική της ζωής μου κι εννοείται πως είναι ευθύνη να παίρνω αποφάσεις που θα επηρεάσουν τον άνθρωπο της ζωής μου. Έχω σκεφτεί πολύ σε βάθος χρόνου, τι είναι αυτό που θα με ωφελήσει μακροπρόθεσμα.

Να σκεφτώ πολύ ποιος θέλω να είναι και ποιος θα είναι ο άνθρωπος της ζωής μου. Να αντιμετωπίσω το μέλλον μου με υπευθυνότητα. Οι αλλαγές που κάνω πάντα, είναι μελετημένες, γιατί θέλω να έχω εναλλακτικές. Ό,τι έχετε δει από μένα δεν είναι καιροσκοπικό, αντιθέτως. Όλη η πορεία μου είναι έτσι μέχρι τώρα και το ξέρετε. Σήμερα λοιπόν, σβήνω το παρελθόν και αρχίζω ξανά. Με χαρά, ενθουσιασμό κι αγάπη. Πρώτα απ’ όλα προς τον εαυτό μου.

Θέλω να ευχαριστήσω το προσωπικό της υπέροχης κλινικής  και το γιατρό μου για τα θαύματα που έκαναν σε μένα όπως και σε χιλιάδες άλλες γυναίκες, την ψυχολόγο μου για την ενθάρρυνση και βέβαια την οικογένεια και τους φίλους μου για τη στήριξη αυτούς τους δυο μήνες που τους ανακοίνωσα την απόφαση μου. Σας στέλνω όλη μου την αγάπη. #κρυοσυντήρηση_ωαρίων #assistingnature (αυτή η φωτογραφία είναι η τελευταία που έβγαλα το βράδυ της Κυριακής, πριν κάνω τα ελάχιστα βήματα για να μπω στην αίθουσα για τη διαδικασία της ωοληψίας)» έγραψε χαρακτηριστικά στη λεζάντα της ανάρτησης η Νάνσυ Παραδεισανού.