Ιταλία: Χώρισαν με επιτυχία σιαμαία κοριτσάκια που ήταν ενωμένα στο κεφάλι (φωτο)

Συγκίνηση για την Ιταλία και για τα παγκόσμια δεδομένα καθώς η χώρα προχωράει αφήνοντας πίσω της συμβάντα του παρελθόντος και πραγματοποιώντας την πρώτη σειρά επεμβάσεων για επιτυχή χωρισμό δυο σιαμαίων κοριτσιών.

από την Βέρα Πάρδου

Οι δύο αδελφές έγιναν δύο χρόνων και ήδη οι ενδείξεις της μετεγχειρουργικής τους περιόδου είναι πολύ ικανοποιητικές για τους ειδικούς. Η προετοιμασία τους για να μπορούν να φτάσουν στο επιθυμητό στάδιο του σήμερα κράτησε έναν ολόκληρο χρόνο με τελευταίο χειρουργείο να γίνεται στις 5 Ιουνίου. Τα κορίτσια που κατάγονται από την κεντρική Αφρική  χρειάστηκαν τρεις χειρουργικές επεμβάσεις ήταν ενωμένες από μεγάλο τμήμα του κρανίου, του αυχένα και του φλεβικού συστήματος.

Μάλιστα το θετικό αυτό αποτέλεσμα οφείλεται στην τρισδιάστατη αναπαράσταση του κρανίου των δύο μικρών σιαμαίων μέσα στη χρήση νέων τεχνολογιών ώστε όλα να μπορούν να μελετηθούν με τεράστια ακρίβεια. Το φλεβικό σύστημα σύμφωνα με τους Ιταλούς επιστήμονες ήταν το πιο κρίσιμο καθώς σε πολλά σημεία ήταν κοινό. Για αυτό και τα χειρουργεία ήταν τρία, όπως προαναφέρθηκε, ώστε να υπάρχει όσο το δυνατόν περισσότερος έλεγχος της διαδικασίας.

Τριάντα συνολικά γιατροί και νοσοκόμοι του παιδιατρικού νοσοκομείου Bambin Gesù στη Ρώμη χρειάστηκε να ασχοληθούν και να συνεργαστούν για αυτή την πρωτοποριακή επέμβαση. Πλέον δύο υγιέστατα κοριτσάκια είναι έτοιμα να απολαύσουν τη ζωή μαζί αλλά όχι ταυτόχρονα, γεγονός απίστευτα σημαντικό κυρίως για τις ίδιες αλλά και για την οικογένεια τους.

Ευχόμαστε πραγματικά τα καλύτερα και είμαστε σίγουρες πως αυτή ήταν μόνο η αρχή για την επιστήμη και τη βοήθεια που μπορεί να προσφέρει σε αυτές τις περιπτώσεις.