Ιωάννα Παλιοσπύρου: Επέστρεψε στο σημείο που δέχτηκε την επίθεση με βιτριόλι - Στο σημείο μηδέν!

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου είναι ο ήρωας μας, είναι πρότυπο, είναι έμπνευση ζωής! Το κορίτσι που δυόμισι χρόνια πριν δέχθηκε επίθεση με βιτριόλι, αυτό το γενναίο και θαρραλέο κορίτσι, κατάφερε να σταθεί και πάλι στα πόδια του, και το μίσος που δέχθηκε να το μετατρέψει σε αγάπη για τον πλησίον της.

Η Ιωάννα επέστρεψε σήμερα στην οδό Μπουμπουλίνας 2 στην Καλλιθέα, εκεί που δέχτηκε τον Μάιο του 2020 την επίθεση με το βιτριόλι, το σημείο μηδέν όπως το χαρακτήρισε η ίδια.

Το σημείο που της άλλαξε τη ζωή, που της άλλαξε το πρόσωπο, που πέρασε φρικτούς πόνους, που χρειάστηκε δεκάδες εγχειρήσεις, που βυθίστηκε στην κατάθλιψη, που φόρεσε δύο χρόνια μάσκα στο πρόσωπο της, που κατάφερε όμως με τη θέληση της ψυχή της να βγει νικήτρια.

Αν και έντονα συγκινημένη, επέλεξε σήμερα να βρεθεί σε αυτό το σημείο για έναν πολύ ιδιαίτερο λόγο. Πιο συγκεκριμένα, η ίδια ανακοίνωσε ότι ιδρύει το Ioanna Paliospyrou Foundation και με το σύνθημα «We heal together» θα στηρίξει θύματα εγκαυμάτων.

Οι εγκαυματίες θα μπορούν να βρουν γνώση  ψυχολογική στήριξη, νομική κάλυψη για τις υποθέσεις τους, υλικά και θεραπείες για την καλυτέρευση των τραυμάτων τους αλλά και τη δυνατότητα επανεύρευσης εργασίας.

«Για μένα είναι ένας τρόπος να δώσω ένα κομμάτι πίσω στην κοινωνία. Το είχα στο μυαλό μου αρκετούς μήνες. Είχα τους ενδοιασμούς μου, γιατί σηκώνω μια ευθύνη στους ώμους μου, αναλαμβάνω ένα σημαντικό έργο. Για μένα είναι έργο ζωής».

«Εδώ ξεκίνησε για μένα μια άλλη ζωή με ένα διαφορετικό πρόσωπο. Μια ζωή με πολλά χειρουργεία και πολύ πόνο. Αυτή είναι η ζωή μου πλέον, η περίοδος των χειρουργείων και της ξεκούρασης από τα χειρουργεία» ανέφερε η Ιωάννα Παλιοσπύρου στη συνέντευξη Τύπου που διοργάνωσε για το γεγονός και πρόσθεσε: «Από το σημείο που συνέβη κάτι πάρα πολύ άσχημο μπορεί να ξεκινήσει κάτι πολύ όμορφο για τους εγκαυματίες».

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Επέστρεψε στο σημείο που δέχτηκε την επίθεση με βιτριόλι - Στο σημείο μηδέν!

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Επέστρεψε στο σημείο που δέχτηκε την επίθεση με βιτριόλι - Στο σημείο μηδέν!