Η πρώτη Έκλειψη του 2022: Πως επηρεάζει κάθε ζώδιο -Καθοριστικές αλλαγές και σημαντικά γεγονότα

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Σήμερα 30.4.2022 λαμβάνει χώρα η πρώτη Ηλιακή, μερική, έκλειψη της χρονιάς στον άξονα Ταύρου - Σκορπιού. Ο Ήλιος και η Σελήνη θα βρίσκονται μαζί, η Σελήνη θα καλύπτει τον Ήλιο, στις 10 μοίρες του ζωδίου του Ταύρου. Επειδή είναι μια Ηλιακή έκλειψη, είναι παράλληλα και Νέα Σελήνη.

Από την Γιώτα Ανδρεάδου


Όπως κάθε έκλειψη, και ειδικά οι Ηλιακές όπως είναι αυτή, μπορεί να φέρει σημαντικά γεγονότα στην ζωή μας, καινούργια ξεκινήματα ή μεγάλες αποφάσεις και αλλαγές. Φυσικά, μας επηρεάζει ακόμη πιο άμεσα και καταλυτικά εάν έχουμε τον Ήλιο, τον Ωροσκόπο ή άλλους γενέθλιους προσωπικούς πλανήτες κοντά στις μοίρες της έκλειψης. Αλλιώς, πρέπει να δούμε σε ποιόν τομέα του ωροσκοπίου μας γίνεται η έκλειψη και έτσι μπορούμε να πάρουμε μια ιδέα σχετικά με το τι θέματα θα μας απασχολήσουν ή που θα έχουμε αλλαγές. Στις 30 Απριλίου συγκεκριμένα επηρεάζονται περισσότερο τα ζώδια του σταθερού σταυρού – Ταύρος, Σκορπιός, Λέων, Υδροχόος – οι Ζυγοί και οι τελευταίες πέντε μοίρες των ζωδίων του νερού – Καρκίνος, Σκορπιός και Ιχθύς. Κάθε φορά που συμβαίνει μια έκλειψη, μας επηρεάζει σαφώς τις ημέρες που συμβαίνει, αλλά η επιρροή της δεν σταματάει εκεί. Τα αποτελέσματά της καθώς και τα γεγονότα μπορεί να τα δούμε και έξι μήνες ή ένα με δύο χρόνια μετά.

(Φέτος, οι εκλείψεις – 30 Απριλίου, 16 Μαΐου, 25 Οκτωβρίου, 8 Νοεμβρίου – συμβαίνουν στον άξονα Ταύρου – Σκορπιού. Και τα δύο αυτά ζώδια έχουν να κάνουν με την οικονομία, τα χρήματα, τον μισθό μας, τις τράπεζες, την υλική και συναισθηματική ασφάλεια, την φύση και την γη γενικά. Οπότε, σε αυτούς τους τομείς μπορούμε να περιμένουμε αλλαγές και αυτό είναι κάτι που μας αφορά όλους)

Στην συγκεκριμένη έκλειψη, στις 30.4.22, συμμετέχει και ο πλανήτης Ουρανός (που βρίσκεται στον Ταύρο) τονίζοντας την ανάγκη για ανανέωση και αλλαγές με κάθε κόστος. Επίσης, η κυβερνήτης αυτής της έκλειψης, δηλαδή η Αφροδίτη ως Κυβερνήτης του Ταύρου, θα βρίσκεται στις τελευταίες μοίρες των Ιχθύων σε σύνοδο με τον Δία! Δηλαδή, οι δύο ευεργέτες πλανήτες του ζωδιακού – Αφροδίτη και Δίας - την στιγμή της έκλειψης, θα κάνουν σύνοδο στο ζώδιο των Ιχθύων! Ο συνδυασμός της έκλειψης με τον Ουρανό και την σύνοδο Δία – Αφροδίτης, μπορεί να είναι μια μαγική μίξη που μιλάει για έμπνευση, ξαφνική τύχη και θετικές αλλαγές. Τώρα υπάρχει το «έδαφος» για να μας έρθει κάτι καλό, αφού όμως αποφύγουμε τις σπατάλες, τις υπερβολές και τις βιαστικές αποφάσεις. Με την σύνοδο Δία και Αφροδίτης ας δώσουμε βάση στο συναίσθημα και στο ένστικτο μας.

Πως μας επηρεάζει:

Κριός - Ζυγός

Η έκλειψη συμβαίνει στον τομέα των οικονομικών για εσάς. Εάν μείνετε μακριά από σπατάλες και δεν σταθείτε σε μικροεμπόδια, η τύχη μπορεί να είναι με το μέρος σας στον τομέα των χρημάτων αλλά και της δουλειάς.

Ταύρος - Σκορπιός

Είστε οι πρωταγωνιστές έτσι και αλλιώς και οι σχέσεις σας είναι στο επίκεντρο! Τολμήστε την αλλαγή και δώστε ενέργεια και φροντίδα σε κάποιον στόχο ή σε μελλοντικά σχέδια που ίσως έχετε και μπορεί τώρα να πάνε εξαιρετικά καλά. Με τις εκλείψεις επάνω σας, όλα είναι πιθανά!

Δίδυμος – Τοξότης

Αυτές τις ημέρες, η δουλειά, η καθημερινότητα και η υγεία σας θα είναι μάλλον τα βασικά θέματα που θα σας απασχολούν. Κάποιο νέο πρότζεκτ στην δουλειά, η αλλαγή δουλείας, αλλά και γενικά ένα θέμα σχετικό με την καριέρα σας, μπορεί να έχει θετικές εξελίξεις.

Καρκίνος – Αιγόκερως

Η έκλειψη επηρεάζει έναν τυχερό οίκο που έχει να κάνει με δημιουργικότητα και χαρά. Επενδύστε στα ταλέντα σας, σε ταξίδια και στους φίλους σας. Είναι ένα εξωστρεφές διάστημα για εσάς με επικοινωνία και παρέες να είναι στο επίκεντρο. Ένας επαγγελματικός στόχος μπορεί τώρα να γίνει πραγματικότητα.

Λέων – Υδροχόος

Οι αλλαγές στον τομέα της οικογένειας και της καριέρας έχουν δρομολογηθεί. Κάποιο οικονομικό θέμα που μπορεί να σας απασχολούσε, τώρα μπορεί να βρει την λύση του.

Παρθένος- Ιχθύς

Το πιθανότερο είναι πως αλλάζουν οι πεποιθήσεις σας και ο τρόπος που βλέπετε τα πράγματα. Μπορεί τώρα να αλλάξετε αντικείμενο σπουδών. Οι σχέσεις και οι σημαντικοί άνθρωποι της ζωής σας, είναι η τύχη σας. Ένας γάμος ή μια σχέση ζωής, είναι πιθανά σενάρια.

H αστρολόγος Γιώτα Ανδρεάδου

Γιώτα Ανδρεάδου 

Αστρολόγος