Η Μαρία Ηλιάκη απαντά αν θέλει δεύτερο μωρό - «Τα παιδιά θέλουν μία ευτυχισμένη μαμά, όχι μία θυσιασμένη»

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

H Μαρία Ηλιάκη δεν δίνει συχνά συνεντεύξεις, όμως κράτησε την υπόσχεσή της στην Τζένη Θεωνά και βρέθηκε στην πρεμιέρα της εκπομπής «Μαμά-δες».

Η παρουσιάστρια μίλησε για την αλλαγή που έφερε στη ζωή της ο ερχομός της κόρης της, αλλά και την απόφασή της να επιστρέψει στην Ελλάδα με την οικογένειά της, έπειτα από χρόνια παραμονής στο εξωτερικό.


Η Μαρία απάντησε και στην ερώτηση για το δεύτερο παιδί, με απόλυτη ειλικρίνεια, όπως κάθε μαμά με ένα δίχρονο στο σπίτι

«Και ναι και όχι. Ας μη γελιόμαστε, η μητρότητα είναι το ωραιότερο πράγμα που μπορεί να συμβεί σε μία γυναίκα. Ταυτόχρονα, όμως, είναι και ένα τσακ δύσκολο. Τα παιδιά θέλουν μία ευτυχισμένη μάνα, όχι μία θυσιασμένη».

Η επιστροφή 

Για κάποιον λόγο το μέσα μας ήθελε να γυρίσουμε. Η ψυχή μας ήθελε να γυρίσει εδώ. Εγώ πηγαινοερχόμουν 4-5 χρόνια. Η σχέση από απόσταση δεν ήταν κάτι κακό, βοηθάει, γιατί σου μειώνει την τριβή. Πιστεύω ότι μας έσωσε από πολλά. Είχαμε πάντα τη λαχτάρα να βρεθούμε, μου έλειπε, του έλειπα».

Η απουσία της από την τηλεόραση

«Αισθανόμουν ότι υπάρχει γύρω μου φασαρία. Από τα 19 μου δούλευα οπότε κάποια στιγμή έγκωσα για πολλούς και διάφορους λόγους και είπα θα κάνω ένα διάλειμμα. Το βασικό που μου έμαθε η περίοδος εκείνη είναι ότι δεν είμαι μόνο εγώ. Ήμουν παρτάκιας αλλά όταν ήρθε ο Στέλιος στη ζωή μου συνειδητοποίησα ότι είναι ωραίο να δίνεις χωρίς να περιμένεις να πάρεις. Παλιά είχα κλειδωμένο το συναίσθημά μου, με τον Στέλιο αφέθηκα».

«Ήθελα να κάνω παιδιά και οικογένεια γενικά αλλά όταν γνώρισα τον Στέλιο είπα αυτός είναι».

Οι δυσκολίες στην εγκυμοσύνη και ο φόβος για τον τοκετό

«Είχα μια χαρά, είδα την εγκυμοσύνη σαν project. Ήξερα ότι οφείλω να τα κάνω όλα σωστά. Προσπάθησα, γιατί είχα δύσκολη εγκυμοσύνη, είχα πολλούς εμετούς. Νοσηλεύτηκα 3-4 φορές για ηλεκτρολύτες, 6 μηνών σταμάτησε.

«Στο μαιευτήριο πήγα πολύ άνετη και μόλις με ξάπλωσαν με έπιασε ένα τρέμουλο, έκλαιγα και φοβόμουν. Μου βγήκε μεγάλος φόβος»
«Εγώ ήμουν πιο στον κόσμο μου, σκεφτόμουν “θα το αγαπάω;” γιατί δεν ήμουν πολύ συνδεδεμένη από την πρώτη φάση, ήμουν στρατιώτης να τα κάνω όλα σωστά. Μετά τους 7 – 8 μήνες συνδέθηκα».

«Η κόρη μου έχει πολύ χιούμορ, έχει πάρει κι από εμένα κάτι, γιατί εξωτερικά τα έχει πάρει όλα από τον μπαμπά της»

Τα αδιάκριτα σχόλια που την ενοχλούν

«Δεν ήταν μόνο από τα social media τα παραβιαστικά σχόλια. Υπήρξαν και σχολιάκια σε μεγάλες παρέες από το πολύ απλό “εσύ έμεινες εύκολα έγκυος γιατί έχεις μικρότερο άντρα” μέχρι “άντε τώρα να κάνεις και το δεύτερο”. Με ενόχλησαν αυτά τα σχόλια κάποιες φορές».