Η Μαματσίτα φτιάχνει ένα υπέροχο spread αμυγδάλου, με μόλις τρία υλικά

Δημοσιεύθηκε στις

Πόσες φορές τα παιδιά δεν ζητούν μια φέτα ψωμί, με απλωμένη πάνω της μερέντα; Η Μαματσίτα φτιάχνει ένα υπέροχο spread αμυγδάλου, με μόλις τρία υλικά. Εύκολο, θρεπτικό και υγιεινό.

Μαμά-δες


Ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.

Απλώνεται σε ταψάκι αμύγδαλα με τη φλούδα τους, στρωμένα σε αντικολλητικό χαρτί. Προσοχή να μην είναι το ένα πάνω στον άλλο. Τα ψήνεται για 13 με 15 λεπτά, περίπου. Στο μισό χρόνο τα ανακατεύεται απαλά.

Όταν τα αμύγδαλα ψηθούν, τα ρίχνετε όπως είναι σε ένα μπλέντερ και τα αλέθετε έως ότου γίνουν πάστα. Στη συνέχεια προσθέτετε λίγο αλατάκι και σοκολάτα.

Τα μπλεντάρετε και πάλι έως ότου έχετε ένα πλούσιο σοκολατένιο spread.

Το τοποθετείτε σε γυάλινο σκεύος που κλείνει καλά. Διατηρείται σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου δύο μήνες.

Καλή απόλαυση!