Η δραματική διάσωση εγκύου που είχε λιποθυμήσει από την ομάδα ΔΙΑΣ στην Αγία Παρασκευή (vid)

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Η αγωνιώδης προσπάθεια διάσωσης  μιας εγκύου γυναίκας στην Αγία Παρασκευή από άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ καταγράφηκε σε ένα συγκλονιστικό βίντεο.

«Εντοπίσαμε έγκυο γυναίκα στον καναπέ του σαλονιού σε λιπόθυμη κατάσταση», ακούγεται να λέει ένας αστυνομικός στην ασύρματη επικοινωνία τους.


Στο βίντεο με το απόσπασμα της αναφοράς των ανδρών της ΔΙΑΣ προς το κέντρο ελέγχου της Αστυνομίας καταγράφεται κάθε στιγμή της επέμβασής τους.

Οι σειρήνες των μηχανών ηχούν και  οι μοτοσικλετιστές της ΔΙΑΣ κατευθύνονται προς το σημείο, αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα και λαμβάνοντας, ταυτόχρονα, οδηγίες από τον ασύρματο.

Απόσπασμα από το επείγον περιστατικό:

«… ο επικεφαλής των ομάδων ΔΙ.ΑΣ. 200Β-1 μας πληροφόρησε πως ο σύζυγός της είχε ενημερώσει το 100, αναφέροντας πως η εγκυμονούσα γυναίκα του είχε να δώσει σημεία ζωής από το προηγούμενο βράδυ… αρχίσαμε να ασφαλίζουμε τον χώρο, καθώς είχαν αρχίσει να συγκεντρώνονται περίοικοι. Στο σημείο ήρθε και το περιπολικό της Άμεσης Δράσης με κωδικό Β2-2… η πόρτα ήταν κλειδωμένη με το κλειδί από μέσα, με αδύνατη την είσοδο στο χώρο ακόμα και από εξωτερική πλευρά. Η γυναίκα, κατά την παραμονή μας έξω από το διαμέρισμα, δεν ανταποκρινόταν στην επικοινωνία μαζί μας… ζητήσαμε το Κέντρο Άμεσης Δράσης να μας ενισχύσει ομάδα Ο.Π.Κ.Ε., με ειδικό εξοπλισμό για να παραβιάσουμε την πόρτα. Σε λίγα λεπτά έφτασε η Κ-209 και με δεδομένο την επείγουσα κατάσταση ΣΠΑΣΑΜΕ την πόρτα… εντοπίσαμε τη γυναίκα στον καναπέ του σαλονιού ΣΕ ΛΙΠΟΘΥΜΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ και τη βοηθήσαμε να ανακτήσει τις αισθήσεις της. Στο σημείο έφτασαν σταθμός Ε.Κ.Α.Β. και σταθμός Πυροσβεστικής… συνοδεύσαμε από κοινού με την ΔΙ.ΑΣ. 201-1 το ασθενοφόρο μέχρι το ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ… περίπου στις 19:30 ώρα η μεταφορά ολοκληρώθηκε επιτυχώς»

Το περιστατικό έγινε στις 3 Απριλίου 2022 και ώρα 18:15 στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής.

Δείτε και το βίντεο από τον λογαριασμό της Ελληνικής Αστυνομίας στο Facebook: