Γράφεται ο επίλογος στο θρίλερ της Πάτρας: Κανένα πρόβλημα δεν έδειξε ο γονιδιακός έλεγχος

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Ο γρίφος με το θάνατο των τριών παιδιών στην Πάτρα μπορεί να είναι δύσκολος, όμως δεν θα μείνει άλυτος. Περίπου 1.000 γονίδια έλεγξαν οι επιστήμονες για να βγάλουν συμπέρασμα για το αν η οικογένεια της Πάτρας, η οποία έχασε τρία παιδιά μέσα σε λιγότερο από δύο χρόνια, είχε κάποιο γονιδιακό πρόβλημα που θα μπορούσαν να έχουν “κληρονομήσει” τα παιδάκια, οδηγώντας τα στο θάνατο.

Όμως, ο γονιδιακός έλεγχος που ολοκληρώθηκε και αναμένεται σύντομα να δημοσιοποιηθεί, δεν έδειξε κανένα απολύτως γονιδιακό πρόβλημα στην οικογένεια…


Πώς έγινε η ενδελεχής έρευνα των γονιδίων

Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις του LiveNews και τα όσα είπε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, αμέσως μετά το θάνατο των τριών παιδιών ερευνήθηκε αν υπάρχουν κληρονομικά ζητήματα που αφορούσαν κυρίως την καρδιά, καθώς τουλάχιστον τα δύο από τα τρία παιδιά, πέθαναν από καρδιακή ανακοπή.

Στη συνέχεια, έγινε έρευνα σε 190 γονίδια, από την Ακαδημία Αθηνών. Πρόκειται για γονίδια που συχνά ευθύνονται για προβλήματα που μπορεί να οδηγήσουν σε θάνατο. Αφού δεν βρέθηκε κανένα πρόβλημα ούτε τότε, έγινε ακόμα πιο αναλυτική έρευνα σε άλλα 800 γονίδια από το ίδιο ίδρυμα. Πάλι, δεν βρέθηκε τίποτα.

Συνεπώς, το πόρισμα που θα δημοσιοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα έδειξε ότι η οικογένεια από την Πάτρα, δεν είχε κανένα απολύτως γονιδιακό θέμα. Και άρα, οι θάνατοι των τριών παιδιών, δεν προήλθαν από κάποιο κληρονομικό πρόβλημα.

Μετά το γονιδιακό πρόβλημα (που τελικά δεν υπάρχει), οι ειδικοί εξετάζουν το παθολογικό πρόβλημα και βεβαίως, αν και εκεί δεν προκύψουν θετικές απαντήσεις, τα συμπεράσματα οδηγούνται προς την εγκληματική ενέργεια.

Μπορεί οι τρεις θάνατοι των παιδιών να προήλθαν από κάποιο παθολογικό πρόβλημα; Το παράξενο της συγκεκριμένης υπόθεσης, είναι ότι και τα τρία παιδιά παρουσίασαν διαφορετικά παθολογικά ζητήματα και μέσα σε διάστημα 2 ετών πέθαναν και τα τρία.

Την ίδια ώρα, οι ιατροδικαστές που έχουν κληθεί να δώσουν απαντήσεις για το θάνατο της Τζωρτζίνας, της μεγαλύτερης κόρης της οικογένειας που έφυγε τελευταία από τη ζωή, επικεντρώνονται στις ουσίες που βρέθηκαν στον οργανισμό της. Και κυρίως, στις ποσότητες αυτών των ουσιών…

Υπάρχει περίπτωση κάποιος να χορήγησε κάποια ουσία στην άτυχη Τζωρτζίνα ενώ εκείνη ήταν μέσα στο νοσοκομείο; Ο παθολόγος – κλινικός φαρμακολόγος Αναστάσιος Σπαντιδέας, είπε στο LiveNews, ότι αν κάποιος έχει ειδικές γνώσεις νοσηλευτικής, θα μπορούσε άνετα να κάνει κάτι τέτοιο.

«Είναι δύσκολο γιατί χρειάζεται εξειδικευμένη νοσοκόμα για να κάνει ένεση μέσα από την πεταλούδα… Απαιτεί κάποια εξειδίκευση. Δεν είναι εύκολο να το κάνει ένα τυχαίο άτομο. Αν ξέρει την πρακτική της νοσηλευτικής είναι εύκολο… Δεν είναι τίποτα!» είπε ο κύριος Σπαντιδέας.

Το γεγονός ότι η μητέρα των τριών παιδιών, είχε γνώσεις νοσηλευτικής, ήταν από την αρχή ένας από τους λόγους, που οι «κακές γλώσσες» μιλούσαν για ενδεχόμενη εμπλοκή της στην υπόθεση.

Τόσο η μητέρα πάντως, όσο και ο πατέρας των κοριτσιών, δηλώνουν στο περιβάλλον τους ότι περιμένουν πώς και πώς τα αποτελέσματα των ερευνών, για να μάθουν από τι πέθαναν τα παιδιά τους.

Στην τελική ευθεία

Η υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη μπαίνει στην τελική ευθεία. Είναι πλέον θέμα ωρών να ολοκληρωθούν οι τοξικολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας στην ουσία που θα δείξει και τον μηχανισμό θανάτου γιατί όπως λένε οι αναλυτές αυτός θα λύσει το μυστήριο της πολύκροτης ιστορίας.

Στην έρευνα του Ανθρωποκτονιών, κύριο κομμάτι των ερευνών αποτελούν τα τελευταία 60 λεπτά της ζωής της Τζωρτζίνας. Κι αυτό γιατί, όπως εκτιμούν, όποια και αν είναι τα αίτια θανάτου, αν επικεντρωθούν στο συγκεκριμένο χρονικό σημείο, σε συνδυασμό φυσικά με τα αποτελέσματα των τοξικολογικών και τις καταθέσεις ιατρών και ιατροδικαστών, θα βρουν τη λύση του μυστηρίου.