Γονείς χλευάζουν ανθρώπους με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά στο νέο challenge του Tik Tok “New Teacher” και εμείς ντρεπόμαστε! (φωτο)

Παρά τις τόσες προσπάθειες που έχουν γίνει για να αποδεχτεί ο κόσμος, η κοινωνία το διαφορετικό, εν έτει 2020 άνθρωποι με ιδιαίτερα εξωτερικά χαρακτηριστικά γίνονται θύματα χλευασμού για χάρη ενός challenge στην αγαπημένη εφαρμογή πλέον των εφήβων, το tik tok.

από τη Μαρία Αντωνίου

Τι ακριβώς είναι όμως το “New Teacher Challenge”;

Ενήλικες –γονείς- προσποιούνται πως μιλούν μέσω βίντεο-κλήσης με τους καινούριους δασκάλους των παιδιών τους. Συνήθως η φωτογραφία του «δασκάλου» είναι ενός κακοποιού, ενός ληστή ή κάποιου που κάνει μία χαζή και αστεία έκφραση. Πολλές φορές όμως η φωτογραφία απεικονίζει ανθρώπους όπως η Lizzie Velasquez και η  Melissa Blake οι οποίες έχουν μια ιδιαίτερη εξωτερική εμφάνιση και έχουν πέσει θύματα εκφοβισμού πολλές φορές στην ζωή τους εξαιτίας αυτής.

 

Τα παιδιά λοιπόν μόλις βλέπουν την φωτογραφία του «δασκάλου» σοκάρονται και αντιδρούν συνήθως με φόβο. Οι γονείς φυσικά σκάνε στα γέλια και δείχνουν έτσι στα παιδιά τους ότι είναι σωστό να γελάς με την διαφορετικότητα των άλλων ανθρώπων.

Η Lizzie Velasquez λοιπόν ανακάλυψε πως έγινε viral στο tik tok μέσω αυτού του challenge. Έτσι συμβαίνει πάντα σε εκείνη. Βρίσκει βίντεο, σχόλια στα social media που εξαπολύουν χλευασμό και μίσος προς εκείνη και από την στιγμή που τα βλέπει δεν μπορεί να κοιμηθεί μέχρι να αποφασίσει να βγει και να μιλήσει για αυτά, να υπερασπιστεί τον εαυτό της και τους άλλους ανθρώπους που βρίσκονται στην ίδια θέση με εκείνη.

«Εάν είστε ενήλικας που έχει ένα παιδί στη ζωή σας, παρακαλώ μην τους διδάξετε ότι το να φοβάσαι κάποιον που δεν μοιάζει με αυτούς είναι εντάξει». είπε στο TikTok.  «Αυτή είναι μια τάση που πρέπει να να σταματήσει. Επειδή είμαστε άνθρωποι. Έχουμε συναισθήματα».

Μερικοί από τους χρήστες που έχουν μοιραστεί την εικόνα της αρνήθηκαν να κατεβάσουν τα βίντεό τους.

«Είμαι ένα άτομο στο οποίο συνέβη αυτό, αλλά υπάρχουν πάρα πολλοί άλλοι που υφίστανται κάτι τέτοιο. Θα συνεχίσω να κάνω ό, τι μπορώ, είτε να μιλάω γι 'αυτό, είτε να δημοσιεύω τα δικά μου βίντεο προσπαθώντας να κάνω αυτά τα μίνι μαθήματα και ελπίζω ότι θα βοηθήσουν.", δήλωσε η Velasquez.

Από την άλλη η Melissa Blake δεν είχε καν λογαριασμό στο tik tok. Κάποιοι φίλοι της την ενημέρωσαν πως χρησιμοποιούνται φωτογραφίες της για αυτό το απαίσιο και γεμάτο μίσος challenge.

«Νομίζω ότι πολλοί άνθρωποι που κάνουν αυτό το challenge ξεχνούν ότι η εικόνα που χρησιμοποιούν ανήκει σε κάποιο υπαρκτό πρόσωπο», δήλωσε η Blake. «Για αυτούς είναι ένας τρόπος να γελάσεις εις βάρος κάποιου άλλου. Αυτό που κάνεις δεν είναι μόνο παραβίαση αυτού του ατόμου, αλλά παραβιάζει κάθε άτομο με ιδιαιτερότητες. Κάνοντας αυτό ουσιαστικά κοροϊδεύεις όλους αυτούς τους ανθρώπους».

«Πολλοί άνθρωποι έχουν γίνει αντικείμενα χλευασμού εξαιτίας της εξωτερικής τους εμφάνισης. Αυτό δεν είναι κάτι το οποίο πρέπει ο κόσμος να συνηθίσει και να το θεωρεί φυσιολογικό. Η ελπίδα μου για ένα καλύτερο μέλλον είναι ο λόγος που συνεχίζω να είμαι τόσο ενεργή στα social media».

Και οι δύο αυτές γυναίκες έλαβαν υποστήριξη online και αυτό τους δίνει κουράγιο να συνεχίσουν να είναι ενεργές και να μιλούν και να ελπίζουν για το καλύτερο.

Απογοήτευση είναι η μόνη λέξη που μπορεί να περιγράψει όλη αυτήν την κατάσταση. Γιατί ναι για όσους δεν το συνειδητοποιούν είναι απαράδεκτο να υπάρχει τέτοια συμπεριφορά στα social media εναντίον ανθρώπων με συναισθήματα μόνο και μόνο επειδή έχουν ιδιαιτερότητες και κάποιος έκρινε ότι μπορούν να γίνουν αντικείμενα μίσους και κοροϊδίας. Πόσο μάλλον όταν η συμπεριφορά αυτή προέρχεται από ανθρώπους που μεγαλώνουν παιδιά και οφείλουν να τα μάθουν να συμπεριφέρονται σωστά και να τους δείξουν πως η εξωτερική εμφάνιση δεν είναι λόγος για να κοροϊδέψεις κάποιον και να μην καταλαβαίνεις κι εσύ ως άνθρωπος πως τον πληγώνεις. Αλλά μάλλον η ενσυναίσθηση παραμένει μια άγνωστη λέξη για πολλούς μέχρι και σήμερα.